"Meer dan 3124 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Sneller en meer bijleren voor succes in je werk

Sneller en meer bijleren voor succes in je werk


Werknemers moeten meer en sneller bijleren om succes te hebben in hun baan dan vijf jaar geleden. Dat zegt 80 procent van de HR-managers in ons land.

De helft van hen geeft toe dat HR niet optimaal presteert in het aanbieden van de juiste functiegerichte trainingen aan medewerkers.

Vaardigheden
Meer dan een derde van de HR-managers meent dat ze medewerkers niet goed kunnen voorbereiden op vaardigheden die in de toekomst van ze zullen worden gevraagd. Het gevolg daarvan is dat één op de drie medewerkers zich onzeker voelt.

Talent management
Dit allemaal blijkt uit een onafhankelijk, wereldwijd onderzoek onder 769 HR-managers.  Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van Lumesse, leverancier van geïntegreerde oplossingen voor talent management.

Organisaties veranderen
De reden dat werknemers meer en sneller moeten bijleren is omdat organisaties nu veel sneller veranderen, dat Thomas Berglund, directeur Learning bij Lumesse. “Tegelijk wordt van de HR-professionals gevraagd meer te bereiken met minder en ook nog eens à la minute."

Flexibel
Om deze uitdaging de baas te kunnen moeten HR-managers volgens Berglund een flexibele opleidingsstrategie gaan hanteren die ongelooflijk snel kan reageren op veranderingen. En die makkelijk te implementeren is op intuïtieve platforms waar de medewerkers in vertrouwen.

Berglund: “Alleen dan kunnen organisaties en HR-managers de kortsluiting en vertraging tussen 'benodigde vaardigheden benoemd'  en 'opleiding gegeven' minimaliseren."

Andere belangrijke uitkomsten uit het onderzoek:
  • Slechts 10 procent gelooft dat HR door medewerkers gezien wordt als een 'uiterst nuttige partner' voor het verkrijgen van nieuwe kennis en vaardigheden.
  • Meer dan 70 procent van de HR-managers denkt dat medewerkers vinden dat HR veel te weinig aan opleidingen doet en de medewerkers op het minimum vereiste opleidingsniveau voor hun baan laat zitten.
  • 40 procent van de HR-managers denkt dat medewerkers geen hulp bij HR zullen zoeken als ze snel nieuwe kennis of vaardigheden nodig hebben.
  • De meeste medewerkers vinden hun collega's een veel waardevollere bron als ze nieuwe vaardigheden of kennis nodig hebben dan de interne Learning Management systemen.
  • HR-managers denken dat meer dan 30 procent van hun medewerkers zich onzeker voelen in hun baan omdat hun kennis en vaardigheden niet up-to-date zijn.

Tags: hrm, management, kantoor, werknemerstevredenheid, werknemers, opleiding, talentmanagement, training

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

5 Grootste misvattingen over secretaresses 5 Grootste misvattingen over secretaresses

Vooral vrouwen zijn meer gaan thuiswerken Vooral vrouwen zijn meer gaan thuiswerken

Werkgever mag einde maken aan thuiswerken bij slecht functioneren Werkgever mag einde maken aan thuiswerken bij slecht functioneren

Is de hele dag staand werken wel zo gezond? Is de hele dag staand werken wel zo gezond?

Een beter werk-privébalans? Hier zijn 4 tips. Een beter werk-privébalans? Hier zijn 4 tips.

Het Nieuwe Werken, geschikt voor iedereen? Het Nieuwe Werken, geschikt voor iedereen?

Kunnen zelfsturende teams wel echt zonder leiding? Kunnen zelfsturende teams wel echt zonder leiding?

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...