"Meer dan 3125 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Werk gerust thuis, je manager vertrouwt je

Werk gerust thuis, je manager vertrouwt je


Tweederde van de managers in het Nederlandse bedrijfsleven zegt zich geen zorgen te maken over hoe werknemers hun tijd invullen als ze op afstand werken. Sterker nog, 43 procent werkt zelf minimaal een halve werkweek flexibel.

Daarmee loopt Nederland voorop in de wereld wat betreft flexibel werken. Dat is de duidelijke conclusie uit een recent onderzoek van Regus, 's werelds grootste aanbieder van flexibele werkplekoplossingen,

Flexibel werken
Regus vroeg maar liefst 26.000 managers uit meer dan negentig landen uitvoerig over hun houding ten aanzien van flexibel werken en werken op afstand.

Werken op afstand
Een deel van de leidinggevenden maakt zich zorgen over het motiveren en managen van personeel op afstand. Wereldwijd geeft 55 procent van de managers aan dat effectief management op afstand mogelijk is, mits zij een speciale training volgen. In Nederland ligt dit percentage lager: 33 procent van de ondervraagden noemt een opleiding van belang.

Goede afspraken
Volgens Tom Tempelman, algemeen directeur van Regus Nederland moeten er wel goede afspraken worden gemaakt om alle betrokken partijen te laten profiteren van flexibel werken.

“38 procent van de Nederlandse ondervraagden beschouwt vertrouwen als een belangrijk punt$rdquo;, aldus Tempelmand. “Als er vertrouwen is, zijn de voordelen van flexibel werken overduidelijk: hogere productiviteit, beter behoud van personeel en lagere operationele kosten."

Videoconferencing
Het stellen van duidelijke doelstellingen en het sturen op resultaten in plaats van op werkzaamheden zijn cruciaal, volgens Tempelmand. Verder moeten volgens hem werknemers en managers zoveel mogelijk gebruik maken van nieuwe technologieën zoals smartphones en videoconferencing alsmede van professionele flexibele werkplekken die werken op afstand mogelijk maken.

“Tenslotte of je nu op afstand werkt of vanuit kantoor, regelmatig contact, via telefoon, mail of videoconferencing, blijft uitermate belangrijk", aldus Tempelman. In Nederland maakt 43 procent van de managers op afstand gebruik van videoconferenties om te communiceren met hun teams.

Interactie
Flexibel werken kan leiden tot een nieuw soort interactie tussen managers en hun teams. Zo geeft 46 procent van de Nederlandse ondervraagden aan te denken dat management op afstand goed is voor een professionelere relatie.

Vertrouwen is daarbij een belangrijke factor: slechts een kwart van de Nederlandse bedrijven gebruikt specifieke rapportagesystemen voor efficiëntiebewaking.

Jongere medewerkers
Daarnaast kan flexibel werken met name voor jongere medewerkers extra waarde bieden. Bijna tweederde van de ondervraagden in Nederland is van mening dat jongeren zich minder snel ontwikkelen wanneer zij op afstand worden gemanaged.

Nederlanders zijn er daarentegen wel het meest van overtuigd dat jongere medewerkers verantwoordelijker worden door werken op afstand.

Tags: het nieuwe werken, efficiënter werken, flexibel werken, thuiswerken, werkplek, werk privé balans, management, werknemers, leiderschap, smartphones, videoconferencing, doelstellingen, afspraken

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

5 Grootste misvattingen over secretaresses 5 Grootste misvattingen over secretaresses

Vooral vrouwen zijn meer gaan thuiswerken Vooral vrouwen zijn meer gaan thuiswerken

Werkgever mag einde maken aan thuiswerken bij slecht functioneren Werkgever mag einde maken aan thuiswerken bij slecht functioneren

Is de hele dag staand werken wel zo gezond? Is de hele dag staand werken wel zo gezond?

Een beter werk-privébalans? Hier zijn 4 tips. Een beter werk-privébalans? Hier zijn 4 tips.

Het Nieuwe Werken, geschikt voor iedereen? Het Nieuwe Werken, geschikt voor iedereen?

Kunnen zelfsturende teams wel echt zonder leiding? Kunnen zelfsturende teams wel echt zonder leiding?

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...