"Meer dan 3071 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Geven aan goede doelen levert productieve werknemers op

Geven aan goede doelen levert productieve werknemers op


Een tevreden werknemer is meestal ook een productieve werknemer. Hoe stimuleer je je personeel zo dat hun prestaties veel beter worden? Nou, bijvoorbeeld door ze de gelegenheid te geven iets goeds te doen voor anderen.

Naast de gewone bonus is er ook dan ook de altruïstische bonus: geld toekennen die werknemers kunnen gebruiken voor goede doelen. Volgens wetenschappers aan de Duke University in de Amerikaanse staat North Carolina helpen deze bonussen de arbeidstevredenheid en de prestaties van het team behoorlijk verbeteren.

Bonussysteem
“Slechts een kleine aanpassing in het gehanteerde bonussysteem, waarbij het ontvangen voordeel aan een derde partij in plaats van zichzelf wordt besteed, kan aanleiding geven tot de vorming van een meer altruïstische, tevreden en productieve arbeidspopulatie", zo concluderen de onderzoekers.

Werknemers
De studie kwam daarvoor met bewijzen. Zo kregen werknemers van een bank de gelegenheid om in naam van het bedrijf een waardebon van vijftig dollar te doneren aan een maatschappelijk project van eigen keuze. Ze kregen daardoor een veel een groter gevoel van tevredenheid en arbeidsvreugde dan collega’s die slechts de helft van dat bedrag hadden kunnen schenken of helemaal geen schenking hadden gedaan.

Volgens onderzoeksleider Lalin Anik kan de altruïstische bonus een antwoord zijn op de traditionele individuele beloning of de groepsbonus, die “respectievelijk met naijver of parasitisme geconfronteerd kunnen worden."

Presteren
Andere teams die gelijksoortige resultaten haalden in het onderzoek waren elf sportteams en veertien salesteams van farmaceutische bedrijven. De sportteams presteerden significant beter wanneer de individuele spelers een bonus van twintig dollar gaven aan hun ploeggenoten in plaats het zelf te houden.

Ook de financiële inkomsten van de salesteams van de farmaceutische bedrijven bleken te verbeteren door de medewerkers de kans te geven een bonus te doneren aan hun collega’s. Voor elke tien dollar bonus die aan collega’s werden gegeven, bleek het team 52 dollar aan verkopen te realiseren.

Tags: innovatie, onderzoek, management, werknemerstevredenheid, slimmer werken, werknemers, leiderschap, productiviteit

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Millennials willen baan die past bij hun persoonlijkheid Millennials willen baan die past bij hun persoonlijkheid

Onuitgesproken issues belemmeren goed werkgeverschap Onuitgesproken issues belemmeren goed werkgeverschap

We willen werken op een duurzaam kantoor We willen werken op een duurzaam kantoor

35 plusser? Hoe hou je je werk leuk? 35 plusser? Hoe hou je je werk leuk?

Talent schaars? Weet waar je zoekt Talent schaars? Weet waar je zoekt

Kwart van de jonge professionals kampt met burn-out Kwart van de jonge professionals kampt met burn-out

Anders werken begint van binnen Anders werken begint van binnen

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...