"Meer dan 3071 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Nieuwe werkdag is meer verspreid over de dag

Nieuwe werkdag is meer verspreid over de dag


De helft van de werknemers is zo goed als altijd beschikbaar voor het werk. Met als gevolg dat een klassieke werkdag straks niet meer bestaat. De nieuwe werkdag is veel meer in delen verspreid over de dag. Een lunch van drie uur is geen uitzondering meer.

Het is nu echt voorbij met de klassieke werkdag van 9-tot-5. Het Nieuwe Werken en flexibel werken zijn wereldwijd steeds meer ingeburgerd en werknemers zijn zo goed als altijd beschikbaar voor werk. De smartphone is nu hun belangrijkste werktoestel.

Deze opmerkelijke uitkomsten komen naar voren uit het jaarlijkse Connected World Technology Report van Cisco, dat de wereldwijde impact van technologie op ons werkende leven onderzoekt.

HNW
Steeds meer bedrijven werken al met flexibele werktijden en meer dan de helft van de ondervraagde bedrijven heeft Het Nieuwe Werken ingevoerd of op de agenda gezet. Een kwart van de werknemers mag thuiswerken. Opvallend is dat ook uit dit onderzoek weer naar voren komt dat werknemers die jonger zijn dan 30 jaar het liefst wel op kantoor werken. Daar kunnen ze beter geconcentreerd werken en zijn ze productiever.

Salaris
Verder opvallend uit het onderzoek: driekwart van de werknemers geeft de voorkeur aan bij een bedrijf te werken dat flexibele werktijden en telewerken toelaat. Natuurlijk blijft het salaris belangrijker. Toch noemt 20 procent flexibiliteit belangrijker dan salaris.

Generatie Y
Managers vinden het gemakkelijker om de Generatie X (31- tot 50-jarigen) aan te sturen dan de Generatie Y (jonger dan 30).  De ‘ik wil het nu’ ambitie van de jongste generatie baart hen zorgen.

Smartphone
Volgens het rapport is verder het nu officieel. De smartphone is het belangrijkste werktoestel geworden voor medewerkers. Ze kunnen niet meer zonder. Voor kantoortaken blijft de laptop het meest populair.

Bring Your Own Device?
In 40 procent van de bedrijven mogen medewerkers met elk toestel, waar ze mee willen werken, verbinding maken met het bedrijfsnetwerk. In Duitsland, Frankrijk en Japan hebben minstens een kwart van de medewerkers geen toegang tot bedrijfsgegevens op een mobiel toestel.

Dat ze werk niet kunnen loslaten heeft ook negatieve effecten. Iets minder dan de helft van de respondenten voert taken uit voor het werk achter het stuur. De helft van de respondenten is minstens een kwart van de reistijd aan het bellen.

Tags: het nieuwe werken, efficiënter werken, flexibel werken, hrm, thuiswerken, werk privé balans, innovatie, flexwerken, werknemers, werkdag, werkuren

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Millennials willen baan die past bij hun persoonlijkheid Millennials willen baan die past bij hun persoonlijkheid

Onuitgesproken issues belemmeren goed werkgeverschap Onuitgesproken issues belemmeren goed werkgeverschap

We willen werken op een duurzaam kantoor We willen werken op een duurzaam kantoor

35 plusser? Hoe hou je je werk leuk? 35 plusser? Hoe hou je je werk leuk?

Talent schaars? Weet waar je zoekt Talent schaars? Weet waar je zoekt

Kwart van de jonge professionals kampt met burn-out Kwart van de jonge professionals kampt met burn-out

Anders werken begint van binnen Anders werken begint van binnen

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...