"Meer dan 3129 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Bij vertrouwen zijn medewerkers 9 keer zo bevlogen in hun werk

Bij vertrouwen zijn medewerkers 9 keer zo bevlogen in hun werk


Als er sprake is van vertrouwen tussen directie en medewerkers, zijn medewerkers 9 keer zo vaker bevlogen in hun werk en betrokken bij hun organisatie, dan wanneer dat er niet is. 


Dit blijkt uit onderzoek, uitgevoerd door Effectory International, onder 46 Europese multinationals.

Multinationals
Daaruit kwam verder naar voren dat slechts 31 procent van de medewerkers die werkzaam zijn in multinationals momenteel bevlogen is in hun werk en betrokken is bij de organisatie.

Energie voor de medewerker
Effectory International benadrukt dat beide thema’s worden beïnvloed door vier factoren: de medewerker past bij de organisatie, Het werk geeft de medewerker energie, de leidinggevende communiceert een duidelijk organisatiedoel en de leidinggevende spreekt voldoende waardering uit naar de medewerker.

Hoewel drie van de vier factoren verbetering behoeven, blijkt toch dat maar liefst 79 procent van de medewerkers die werkzaam zijn in multinationals het gevoel heeft te passen bij de organisatie.

Betrokken- en bevlogenheid
Betrokken- en bevlogenheid van medewerkers wordt steeds meer gelinkt aan hogere bedrijfsprestaties, een lager personeelsverloop en een hogere efficiëntie, focussen organisaties zich hier steeds meer op.

Ondanks dat er binnen organisaties meer aandacht besteed wordt aan de betrokken- en bevlogenheid van medewerkers en de mogelijk positieve effecten, tonen de onderzoeksresultaten aan dat de impact hiervan verloren gaat indien directieleden er niet in slagen het vertrouwen van hun medewerkers te winnen.

Vertrouwen
Een belangrijke voorwaarde daarbij is dat medewerkers vertrouwen hebben in de directie van hun organisatie. Helaas is dit in de praktijk niet het geval. Slechts 13 procent van de medewerkers in Nederland heeft momenteel volledig vertrouwen heeft in de raad van bestuur van hun organisatie.

“Directieleden realiseren zich vaak niet wat voor impact ze hebben op de betrokken- en bevlogenheid van medewerkers", stelt Rogier van der Werf, consultant bij Effectory International. “Zij zijn veelal gefocust op de financiën en de strategie, waardoor het contact met medewerkers op de werkvloer regelmatig prioriteit verliest."

Directies die hier goed mee omgaan maken contact met medewerkers door zichtbaar te zijn in de organisatie, het overbrengen van een heldere visie en het wekken van vertrouwen door transparante communicatie, aldus Van der Werf.

Tags: het nieuwe werken, efficiënter werken, change management, management, leiderschap, vertrouwen

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Onderschat HR de opkomende robotisering? Onderschat HR de opkomende robotisering?

Een op drie werknemers beweegt nauwelijks op werkdag Een op drie werknemers beweegt nauwelijks op werkdag

5 Grootste misvattingen over secretaresses 5 Grootste misvattingen over secretaresses

Vooral vrouwen zijn meer gaan thuiswerken Vooral vrouwen zijn meer gaan thuiswerken

Werkgever mag einde maken aan thuiswerken bij slecht functioneren Werkgever mag einde maken aan thuiswerken bij slecht functioneren

Is de hele dag staand werken wel zo gezond? Is de hele dag staand werken wel zo gezond?

Een beter werk-privébalans? Hier zijn 4 tips. Een beter werk-privébalans? Hier zijn 4 tips.

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...