"Meer dan 3071 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Werknemer wil meer 'superfoods' in de kantine

Werknemer wil meer 'superfoods' in de kantine


Ooit waren de kroketten en soep vooral favoriet. Tegenwoordig telt de gezondheid mee. Ruim 40 procent van de Nederlandse werknemers wil meer quinoa, gojibessen en andere superfoods als tussendoortje op de werkvloer. Een op de vijf vindt dat onzin.

Dat blijkt uit het onderzoek ‘Lunchen op de werkvloer’ van cateraar Eurest, uitgevoerd door Multiscope onder ruim 1000 respondenten.

Superfoods in bedrijfsrestaurant

Vooral werknemers in de leeftijd van 35 tot 44 jaar geven aan behoefte te hebben aan meer keuze in superfoods in het bedrijfsrestaurant, zoals quinoa, havermout, gojibessen en chiazaad .

“Zij eten thuis vaak andere voedingsmiddelen en willen die gewoonte op het werk kunnen voortzetten", aldus Hans Gijsen, productmanager bij Eurest.

Ruim 70 procent van de Nederlanders zegt dat het aanbod van nieuwere voedingsmiddelen heel beperkt of niet aanwezig is in bedrijfsrestaurants. Een vijfde geeft aan dat het wel beschikbaar is, maar dat het aanbod uitgebreid mag worden.

Slechte lunch

22 procent van de respondenten zegt zich minder goed te kunnen concentreren na een slechte lunch. 17 procent geeft aan niet minder productief te worden, maar zegt wel sneller geïrriteerd te zijn.

Vooral vrouwen en jongeren (18-34 jaar) geven aan dat een slechte lunch een negatieve invloed heeft op hun werkdag.

Tags: efficiënter werken, hrm, management, werknemerstevredenheid, duurzame inzetbaarheid, gezondheid, gezonde lunch

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Millennials willen baan die past bij hun persoonlijkheid Millennials willen baan die past bij hun persoonlijkheid

Onuitgesproken issues belemmeren goed werkgeverschap Onuitgesproken issues belemmeren goed werkgeverschap

We willen werken op een duurzaam kantoor We willen werken op een duurzaam kantoor

35 plusser? Hoe hou je je werk leuk? 35 plusser? Hoe hou je je werk leuk?

Talent schaars? Weet waar je zoekt Talent schaars? Weet waar je zoekt

Kwart van de jonge professionals kampt met burn-out Kwart van de jonge professionals kampt met burn-out

Anders werken begint van binnen Anders werken begint van binnen

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...