"Meer dan 3129 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Managers zijn het meest positief over flexibel werken

Managers zijn het meest positief over flexibel werken


Europese topmanagers zijn het meest positief zijn over flexibele werktijden en mogelijkheden om thuis te werken. Regelingen die het voor werknemers makkelijker moeten maken om werk en privé te combineren moeten ook voor het bedrijf goed uitpakken, vinden ze. 


Dat staat te lezen in het proefschrift van Wike Been, waarop ze op 18 december hoopt te promoveren aan de Universiteit Utrecht.

Sinds jaar en dag wordt de discussie gevoerd hoe werknemers een goede werk-privébalans kunnen bereiken. In de strategieën die worden aangedragen minder werken, flexibel werken, thuiswerken, verlofregelingen spelen werkgevers een centrale rol.

Flexwerken


Regelingen als flexibele werktijden en mogelijkheden om thuis te werken kunnen volgens topmanagers gunstige effecten hebben op de organisatie. Het kan namelijk bijdragen aan flexibele werknemers (voor wat hoort wat, dus werknemers moeten in ruil voor de flexibiliteit zich ook zelf flexibel opstellen), potentieel langere openingstijden, minder overheadkosten.

Ook wordt het arbeidspotentieel van werknemers niet aangetast door deze regelingen ze kunnen immers een volledige werkweek blijven draaien.

Verlofregelingen


Topmanagers zijn minder enthousiast over het aanvullen van wettelijke verlofregelingen, interne kinderopvang of deeltijdwerk. Dit hangt samen met het beleid van de overheid.

In landen waar de overheid ruime verlofregelingen biedt of uitgebreide kinderopvang, zien werkgevers het niet als hun taak om dit aan te vullen. Ze vinden het de verantwoordelijkheid van de overheid.

In deze landen vinden topmanagers het echter wel vaker hun maatschappelijke verantwoordelijkheid om werk-privébeleid aan te bieden en is het daarmee niet alleen een bedrijfsmatige afweging.

Tags: het nieuwe werken, flexibel werken, change management, management, flexwerken, werknemers, social media

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Onderschat HR de opkomende robotisering? Onderschat HR de opkomende robotisering?

Een op drie werknemers beweegt nauwelijks op werkdag Een op drie werknemers beweegt nauwelijks op werkdag

5 Grootste misvattingen over secretaresses 5 Grootste misvattingen over secretaresses

Vooral vrouwen zijn meer gaan thuiswerken Vooral vrouwen zijn meer gaan thuiswerken

Werkgever mag einde maken aan thuiswerken bij slecht functioneren Werkgever mag einde maken aan thuiswerken bij slecht functioneren

Is de hele dag staand werken wel zo gezond? Is de hele dag staand werken wel zo gezond?

Een beter werk-privébalans? Hier zijn 4 tips. Een beter werk-privébalans? Hier zijn 4 tips.

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...