"Meer dan 3184 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


2016: Hoe hou je je talentvolle professionals vast?

2016: Hoe hou je je talentvolle professionals vast?


Professionals zijn steeds meer zelf bezig met hun eigen ontwikkeling. Tel daarbij de groeiende vraag naar talentvolle mensen op en je hebt een van de grote uitdagingen voor het komend jaar. Het werven en behouden van talentvolle professionals wordt voor Nederlandse bedrijven een stuk uitdagender. Bedrijven moeten inzetten op studie en ontwikkeling, de werk-privébalans en flexibiliteit.

Dat blijkt uit de jaarlijkse Global Salary Survey van wervingsadviesbureau Robert Walters. De herstellende economie en toenemende vraag naar specialisten maakt kandidaten meer bewust van hun eigen marktwaarde.

De stijgende vraag naar begaafde professionals leidt tot een situatie waarin toptalenten slechts kort op de markt zullen zijn. Zij krijgen sneller contracten aangeboden en hebben vaker dan voorheen meerdere opties.

Baanzekerheid
Zorgen over baanzekerheid, die professionals eerder nog noopten tot voorzichtigheid, verdwijnen dankzij de opkrabbelende economie steeds meer naar de achtergrond. “In alle sectoren zullen professionals de voordelen gaan wegen van het veranderen van baan, zowel met het oog op hun carrière als op de werk-privébalans,$rdquo; staat te lezen in het hoofdstuk over Nederland.


De toegenomen mobiliteit van professionals plaatst Nederlandse bedrijven voor nieuwe uitdagingen. "Zij moeten er niet alleen een ‘snel en foutloos’ recruitmentproces op nahouden, maar ook ‘unieke manieren vinden om hun organisatie aan kandidaten te verkopen", aldus Rob Vermaak, managing director Benelux Robert Walters. Eén op de drie Nederlandse professionals zou emigratie overwegen voor betere carrièrekansen.

Werk-privébalans
Volgens het rapport moeten Nederlandse bedrijven zwaarder inzetten op studie en ontwikkeling, de werk-privébalans en flexibiliteit om talentvolle werknemers binnen te halen en te behouden. Als direct gevolg hiervan zal de vraag naar HR-professionals die het recruitmentproces kunnen versterken de komende jaren een vlucht nemen.

Uit het onderzoek blijkt verder dat de interimmarkt stabiel zal blijven en het aantal vaste aanstellingen zal toenemen. Andere ontwikkelingen in 2016 zijn gelieerd aan nieuwe wet- en regelgeving. Zo blijven met name specialisten in risk & compliance en belastingaccountants met kennis van nieuwe wetgeving in trek.

Het volledige rapport vindt u hier.
Tags: flexibel werken, werk privé balans, change management, duurzame inzetbaarheid, hr, flexibele professionals

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel

Bent u slimmer dan uw baas? Bent u slimmer dan uw baas?

Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen

Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur? Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur?

Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar

Speciale werkplekken voor oudere werknemers Speciale werkplekken voor oudere werknemers

Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...