"Meer dan 3184 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


5 Signalen van een goede werkgever

5 Signalen van een goede werkgever


Van een bottom-up benadering, het omarmen van mislukkingen tot investeren in een prettige werkomgeving voor medewerkers. Dit zijn factoren die een organisatie tot een ‘goed’ bedrijf maken. Heb jij een goede werkgever?

“Als je medewerkers en managers vraagt wat een bedrijf tot een goed bedrijf maakt, krijg je talloze verschillende antwoorden", schrijft Jacob Morgan, contributor, op Forbes. “Gelukkig had ik de mogelijkheid om de topmanagers uit vele landen te vragen hoe zij hun bedrijf runnen." Uit de interviews selecteert Morgan vijf tekenen die een bedrijf tot een ‘goed’ bedrijf maken.

1. Managers zijn mentors


Bij traditionele bedrijven gedragen managers zich vaak als een dictator. Hun wil is immers wet? Vanaf de top van de piramide oefenen zij macht uit op medewerkers. Maar er zijn ook managers die obstakels op het pad van de medewerker weghaalt zodat hij kan groeien en bloeien in zijn functie. Welk type manager werkt bij een goed bedrijf? Managers die acteren als mentors.

2. Kwetsbaarheid is een teken van kracht


‘Houd je werk en privé gescheiden hè’, wie kent deze zin niet? Op je werk moet je je huiselijke beslommeringen achterlaten en ‘s ochtends verschijnen in de rationele werkmodus. Traditioneel. De top-managers die Morgan sprak, gebruiken juist kwetsbaarheid om betrokkenheid te creëren. Medewerkers mogen zijn wie ze zijn, hun gevoelens uiten en zich gedragen zoals ze thuis ook doen.

3. Transparant zijn is een regel


Waar herken jij je in? (1) Krijg jij alleen informatie van je leidinggevende als het noodzakelijk is, of (2) weet jij waar je informatie kunt krijgen, wat de personele veranderingen zijn en heb je algemeen beeld van het reilen en zeilen in je bedrijf? In een wereld als deze, met internet, snelle veranderingen,  is het voor iedereen nodig om te weten wat er speelt.

4. Investeer in medewerkerservaring


Medewerkerservaring maakt dat medewerkers naar kantoor wíllen in plaats van moeten. De managers die Morgan sprak, trokken medewerkers aan met een prettige psychische, culturele en technologische werkomgeving. Zo haalt een bedrijf alles uit medewerkers. Investeert je organisatie in deze omgeving? Dat is een teken dat je bij een goed bedrijf werkt.

5. Opereer als een lab, niet als een fabriek


Fabrieken zijn goed in één ding: de status quo behouden. Ze opereren lineair en statisch met een lichte focus op innovatie. In tegenstelling tot hoe laboratoria opereren. Medewerkers experimenteren hun ideeën, omarmen mislukkingen, nemen risico’s en leren continu nieuwe dingen. Experiment staat centraal in innovatie.

Tags: hrm, management, change management, kantoor, werknemerstevredenheid, leiderschap, samenwerken

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel

Bent u slimmer dan uw baas? Bent u slimmer dan uw baas?

Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen

Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur? Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur?

Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar

Speciale werkplekken voor oudere werknemers Speciale werkplekken voor oudere werknemers

Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...