"Meer dan 3184 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Interim managers erg populair dankzij hun flexibiliteit

Interim managers erg populair dankzij hun flexibiliteit


Ze zijn direct beschikbaar. Kunnen snel met een nieuw takenpakket aan de slag en stellen zich flexibel op. Kortom, interim managers zijn erg populair, met name op financiele afdelingen. Vooral voor het succesvol implementeren van projecten en veranderingen wordt een beroep gedaan op hen gedaan.

Nederlandse CFO’s en financieel directeuren zien interim management dan ook steeds meer als een kostenefficiënte oplossing voor dringende managementbehoeften.

Dat komt naar voren uit onafhankelijk onderzoek uitgevoerd in opdracht van Robert Half Nederland, arbeidsbemiddelaar op het gebied van financiële professionals.

Kostenbesparing
Dat interim managers voor een bepaalde periode door bedrijven worden ingeschakeld en zich volledig op een project en het bijbehorende takenpakket richten, brengt enerzijds focus in de organisatie, anderzijds focus voor de interim manager zelf. Als belangrijkste toegevoegde waarde van interim managers noemt 40 procent van de respondenten succesvolle implementatie van een project of verandering, gevolgd door het besparen van kosten. Ruim een derde van de CFO’s ziet kostenbesparing als belangrijke graadmeter van het succes. Bovendien zorgen interim managers volgens 32 procent voor een verbeterde productiviteit en betere bedrijfsprestaties.

Snel schakelen
Interim management biedt ondernemingen de mogelijkheid om in kritische omstandigheden snel te schakelen. 80 procent van de Nederlandse CFO’s en financieel directeuren stelt dat het aanstellen van een interim manager leidt tot een verhoogde rendabiliteit. En 78 procent is er dan ook van overtuigd dat het werken met interim managers leidt tot meer efficiëntie.

Directeur Robert Half Nederland Stephan Renken: “In een competitieve kenniseconomie kan snelheid een essentieel verschil maken. Bij het aannemen van nieuwe vaste krachten moet er vaak heel wat inwerktijd ingecalculeerd worden. De inwerkperiode van een interim manager is vaak kort waardoor meteen kan worden overgegaan tot de realisatie van de bedrijfsprioriteiten, bijvoorbeeld een kritiek project of een uitgebreide strategieontwikkeling."

(Tijdelijke) spil
Het komende jaar zal 81 procent van de Nederlandse CFO’s en financieel directeuren een beroep doen op interim managers. De opdrachten die ze hierbij in gedachten hebben, zijn:
  1. Projectmanagement (36 procent)
  2. Garanderen bedrijfscontinuïteit (29 procent)
  3. Introduceren efficiëntere werkprocessen in het kader van bedrijfstransformatie (24 procent)
Renken is van mening dat de populariteit van interim managers voorlopig niet zal afnemen: “Interim managers worden vaak voor een specifiek project aangetrokken. Een voordeel is dat zij vaak in diverse organisaties hebben meegewerkt en daardoor goed zicht hebben om de beste manieren van werken. Zij kunnen objectief kijken naar het bedrijf en de bedrijfsprocessen. We merken dat bedrijven die interim managers in dienst nemen, dit als één van de grootste pluspunten zien. Een neutrale kijk op een onderneming zorgt vaak voor belangrijke en welkome inzichten. Bovendien is de flexibiliteit die interim managers hebben enorm gewild. We zien de populariteit van interim managers dan ook niet snel afnemen."

Tags: het nieuwe werken, flexibel werken, management, flexwerken, mobiliteit, leiderschap

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel

Bent u slimmer dan uw baas? Bent u slimmer dan uw baas?

Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen

Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur? Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur?

Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar

Speciale werkplekken voor oudere werknemers Speciale werkplekken voor oudere werknemers

Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...