"Meer dan 3184 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Hoe voorkom je eenzaamheid als thuiswerkende ZZP’er?

Hoe voorkom je eenzaamheid als thuiswerkende ZZP’er?


Veel zzp'ers werken vanuit huis. Velen vinden het fijn, maar het kan ook een eenzaam bestaan zijn. Er zijn geen collega's met wie je even het dagelijkse nieuws kan bespreken of even mee kunt sparren. Hoe voorkom je eenzaamheid en zorg je dat je toch een blije zzp'er met genoeg sociaal contact blijft? Hoofdkraan.nl het platform voor zzp'ers, zette 7 tips voor je op een rijtje.

Door Sanne de Jong
  1. Zoek een flexwerkplek
De simpelste tip, mocht je echt eenzaam worden van alleen thuis werken, ga dan op zoek naar een flexwerkplek. Heb je geen geld voor een vast kantoor vijf dagen in de week of wil je nog niet die vastigheid, er zijn tegenwoordig genoeg opties voor 1 of meerdere dagen per week.  Is ook dat nog te duur op dit moment en wil je toch het huis uit? Kijk dan naar Seats2meet voor gratis werkplekken.

Tip: tijdens de uitgebreide lunch is er genoeg mogelijkheid om mensen te ontmoeten!

  1. Werk samen
Spreek af met een mede-zzp'er om samen te werken in een café. Je kunt met totaal andere dingen bezig zijn, maar tussendoor toch even dilemma's met elkaar bespreken, iets laten zien ter check of gewoon de dagelijkse roddels doornemen. Gezellig en toch hard aan het werk!

  1. Ga naar netwerk gelegenheden
Er worden altijd genoeg netwerkmomenten georganiseerd, borrels in de avond of vrijdagmiddag of zelfs ontbijtsessies. Vaak is de reden om hierheen te gaan om je netwerk uit te breiden en zo aan nieuwe klanten te komen. Maar waarom zou je hier niet heen gaan om zzp'ers te ontmoeten? Aan elkaar kun je je verhaal kwijt, sparren over diverse situaties en eens zien hoe zij het doen. En wie weet ontmoet je wel iemand die samen met jou ergens wil gaan werken!

Tip: Kijk wat er in jouw buurt allemaal wordt aangeboden. Open Coffees [link: http://www.zzpagenda.nl/open-coffee/] (vaak van 9 tot 11 's ochtends) en Bitterballenborrels worden door het hele land georganiseerd.

  1. Volg workshops
Als zzp'er moet je van alle markten thuis zijn: boekhouding, marketing, promotie, netwerken en dan nog je eigen vakgebied. Volg eens een workshop speciaal voor zzp'ers. Dat is naast nuttig ook nog eens een goede manier om andere zzp'ers met dezelfde vragen te ontmoeten.

Er zijn genoeg opties voor gratis of betaalbare workshops. Kijk eens bij de Kamer van Koophandel, Seats2meet of MeetUp wat er in jouw buurt georganiseerd wordt.

  1. Ga buiten de deur lunchen
Werk je toch het beste thuis? Kijk dan of je 's middags buiten de deur kan lunchen. Bij mooi weer lekker in het park of anders bij een cafeetje in de buurt. Trakteer jezelf op een goede koffie en een lekker broodje en je begint de middag vast weer een stuk vrolijker.

  1. Praat online
Dat praatje tussendoor terwijl je aan het werk bent kan tegenwoordig natuurlijk ook online. Word lid van groepen op Facebook en LinkedIn voor zzp'ers of specifiek jouw branche. Deel zo waar jij mee zit of help eens iemand anders.

  1. Bel je klant eens op
Alles gaat tegenwoordig via e-mail of WhatsApp. Maar je kunt voor een overleg tussendoor natuurlijk ook even je klant opbellen. Een korte vraag kan al snel een gezellig gesprek worden, waardoor jij je weer een stuk beter voelt en het is ook nog eens goed voor je klantenbinding.

Maar...

Maar vergeet vooral de voordelen ook niet: bij slecht weer hoef je lekker de regen en kou niet in en bij mooi weer kun je heerlijk in de tuin, op het terras of zelfs aan het strand gaan werken!

Kijk voor meer handige tips voor ondernemers, zoals 'hoe kom je hoog in de Google zoekresultaten' of 'wat verandert er voor mij met de modelovereenkomsten' op www.hoofdkraan.nl

Tags: het nieuwe werken, flexwerken, samenwerken, zzp'er, zelfstandige professionals, eenzaamheid

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel

Bent u slimmer dan uw baas? Bent u slimmer dan uw baas?

Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen

Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur? Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur?

Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar

Speciale werkplekken voor oudere werknemers Speciale werkplekken voor oudere werknemers

Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...