"Meer dan 3184 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Windows 7 en de visie op de nieuwe werkplek

Windows 7 en de visie op de nieuwe werkplek


De nieuwe werkplek is meer geïntegreerd, beter beveiligd en mobieler. Windows 7 en andere gerelateerde nieuwe technologieën bieden organisaties mogelijkheden efficiënter en innovatiever te werken. Tegelijkertijd zien we dat nieuwe technologie haar ingang op tal van levensterreinen gevonden heeft en de grenzen tussen privé en werk opnieuw worden vormgegeven.

Er zijn een aantal zaken die we tegenwoordig belangrijk vinden met betrekking tot werken en onze werkplek:
  • We willen flexibel onze werkuren kunnen invullen. Onder andere door de zorg voor kinderen en files zijn onze werkuren niet meer standaard van 8.00 tot 17.00 doordeweeks. We werken steeds meer thuis. De werkplek moet het mogelijk maken dat we bij al onze informatie kunnen.
  • Op dit moment zie je steeds meer bedrijven samenwerken of fuseren. Voor de werknemer moet het niet uitmaken of er gewerkt wordt op kantoor A of kantoor B. Ook moet het eenvoudig zijn te kunnen communiceren met medewerkers op een andere locatie. Binnen een bedrijf zijn standaard manieren van communicatie erg belangrijk. Een werkplek moet hierin voor alle werknemers faciliteren. Denk aan chat-, telefonie- en webmeeting-faciliteiten.
  • We willen ook altijd en overal bij onze bedrijfsinformatie kunnen. Niet alleen thuis of op een andere kantoorlocatie, maar ook op vakantie of onderweg.
  • Informatie moet ook eenvoudig en snel beschikbaar zijn. Medewerkers zijn vaak erg veel tijd kwijt met het zoeken naar de juiste informatie.
  • Bij het slimmer en flexibeler werken hoort tenslotte ook een goede beveiliging.

De nieuwe producten van Microsoft en andere leveranciers helpen bedrijven om ICT strategisch in te zetten, waardoor het net als de andere bedrijfsmiddelen zijn toegevoegde waarde bewijst.

Windows 7 en het nieuwe werken

Sinds een aantal maanden ben ik, als project manager bij BRAIN FORCE, bezig met Windows 7, de opvolger van Windows XP (Windows Vista maar even buiten beschouwing latend). In dit nieuwe besturingssysteem van Microsoft zitten oplossingen die het nieuwe werken naar mijn idee sterk verbeteren. Dit in combinatie met andere Microsoft- en niet Microsoft-oplossingen.

Zo zit in Windows 7 onder andere:
Federated SearchEen zeer goede zoekmogelijkheid binnen lokale en netwerkdata, applicaties, e-mail, SharePoint en internet. Ook kunnen bedrijven of leveranciers zelf connectors maken om gemakkelijk te zoeken binnen een applicatie of webpagina. Voor veel bekende websites zijn deze connectors al beschikbaar. Denk ook aan de mogelijkheden om snel te kunnen zoeken in bijvoorbeeld CRM- of financiële applicaties. Op deze manier is er één zoekengine voor allerlei zoekopdrachten.

Direct Access
Om vanuit elke locatie (thuis, klant, hotel, vliegveld, enz.) zonder extra handelingen zeer veilig toegang te krijgen tot het bedrijfsnetwerk. Tevens kan de beheerafdeling betere ondersteuning leveren omdat de computer ook vanuit deze afdeling eenvoudig bereikbaar is.

Bitlocker
Voor de beheerders en security verantwoordelijken zorgt bitlocker voor een goede beveiliging van de harde schijf en USB-sticks. Mocht de laptop of USB-stick per ongeluk in verkeerde handen vallen, dan is de informatie hierop zeer goed beveiligd.

Office Communicatie Center
Online chatten, vergaderen, webcammen, bellen (softphone), informatie delen enz. Ik zie zelfs het mailen minder worden. Multiple-way communicatie in plaats van one-way communicatie.

Exchange 2010 en Office Communication Center
Onder andere een integratie met e-mail, waardoor je voicemail per mail binnenkomt. Hierdoor hoef je niet per se aan de telefoon naar die altijd te lang durende voicemail te luisteren. Ik denk dat veel bedrijven snel de voordelen van Windows 7 in combinatie met andere communicatieoplossingen zullen inzien.

Tom Verharen, Projectmanager bij BRAIN FORCE

Meer over Windows 7:
Sluit je aan bij de LinkedIn-groep Windows 7
Inloopsessie Werkplekbeheer en Windows 7 bij BRAIN FORCE


Tags: werkplek, cloud computing, microsoft, windows 7

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel

Bent u slimmer dan uw baas? Bent u slimmer dan uw baas?

Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen

Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur? Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur?

Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar

Speciale werkplekken voor oudere werknemers Speciale werkplekken voor oudere werknemers

Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...