"Meer dan 3184 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Gratis internet voor Scheveningse strandgasten

Gratis internet voor Scheveningse strandgasten


Vanaf donderdag kunnen strandgasten in Scheveningen met hun laptop op het strand internetten. Vanaf de Pier tot en met de Scheveningseslag, ongeveer 700 tot 800 meter, lanceert Stichting Skeyeopener het zogenoemde draadloze 'living lab'. De stichting is een initiatief om draadloze breedbanddiensten beschikbaar te maken in Den Haag.
Volgens voorzitter Heino Walbroek biedt de 'draadloze breedbrandproeftuin' veel mogelijkheden. Ondernemers en maatschappelijke organisaties kunnen op die manier draadloze diensten aanbieden aan bezoekers en ondernemers van Scheveningen. Denk bijvoorbeeld aan toeristenapplicaties waarbij weggelopen kinderen makkelijk terug kunnen worden gevonden omdat zij in plaats van polsbandjes een chip aan hun zwembroek hebben. Ouders kunnen op die manier via internet op de telefoon hun kind in de gaten houden.' Hij stelt dat de chip ook zou kunnen werken voor surfers.

Daarnaast kunnen mensen volgens Walbroek bestellingen plaatsen via de mobiele telefoon. Terrasgangers plaatsen de bestelling met hun telefoon en rekenen ook op die manier af. Het is wat onpersoonlijker, maar wel veiliger en het gevoel dat iemand anders eerder wordt geholpen, wordt zo ondermijnd.

Voor bijvoorbeeld eigenaars van strandtenten zijn er mogelijkheden in de beveiliging. De zaak kan draadloos worden beveiligd en vanuit huis worden gevolgd. Vliegt er een vogel door de ruit, dan kan je met één druk op de knop zien dat het geen onraad is.  Sensoren aan de binnenkant van prullenbakken kunnen een signaal afgeven aan stadsbeheer wanneer de bak vol is. Ook oppert Walbroek een verdere uitwerking van het dynamisch verkeerssysteem. Als er wordt geregistreerd dat er ergens in de stad een ongeluk gebeurt, kan het verkeer automatisch worden omgeleid.

Het is allemaal vooral handig en vooruitstrevend, aldus Walbroek. En het is uniek omdat het een publiek initiatief is. Voor de investering is ongeveer een ton nodig. De stichting test vanaf donderdag de capaciteiten van het netwerk en zijn snelheid. Begin volgend jaar worden de speciale draadloze 'toeristendiensten' getoetst.

Als het aan de voorzitter ligt, wordt het open netwerk uitgebreid naar het Haagse centrum en uiteindelijk de Internationale Zone rond onder meer het Vredespaleis om zo de droom van Wireless City The Hague uit te laten komen.

Bron: ANP, 15 juli 2009


Tags: praktijkvoorbeeld, gratis, stad, wireless internet

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel

Bent u slimmer dan uw baas? Bent u slimmer dan uw baas?

Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen

Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur? Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur?

Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar

Speciale werkplekken voor oudere werknemers Speciale werkplekken voor oudere werknemers

Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...