"Meer dan 3184 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Ik ga op reis en ik neem mee

Ik ga op reis en ik neem mee


Het is vakantietijd in crisistijd. Het verzuim is gedaald en de bewegingen in organisaties zijn tot een minimum gedaald. Iedereen lijkt rustig op vakantie te gaan en hoopt dat in september de economie weer gaat aantrekken. Vraag is of iedereen echt zo rustig op vakantie gaat?
Je pakt je spullen en stapt in de auto, fiets of vliegtuig. Je gaat heerlijk genieten van je welverdiende vakantie. Echter in tegenstelling tot vorig jaar bestaat er een kans dat je baan er niet meer is als je terugkomt. Dus wat doe je? Zorgen dat je onmisbaar wordt!

En gelukkig hebben we een grote variatie aan tools tot onze beschikking om ons met allerlei zaken te kunnen bemoeien. Het Nieuwe Werken of flexibel werken maakt het mogelijk dat we 24 uur en 365 dagen per jaar kunnen werken. De GSM is in dit kader veranderd in een multi functionele tool. Je kunt al je mail erop ontvangen, instant messaging, kijken wie er druk aan het werk is en wanneer overleggen staan gepland.

De techniek staat voor niets! Je kunt met gerust hart op vakantie want je kan inbellen indien dat nodig is. Als er een belangrijk document gelezen moet worden is er ook geen probleem. Indien nodig zijn er overal ter wereld internet café's waar je even het een en ander kan regelen. Kortom, je kunt als je wilt bijna volledig werken vanaf de andere kant van de wereld.

Vraag is of jij en/of de organisatie er echt beter van wordt als je continu hard aan het werk blijft? Vrije dagen zijn er om bij te tanken zodat je vervolgens weer vol energie en creativiteit aan de slag kan. De tools die vanuit het concept Het Nieuwe Werken ter beschikking worden gesteld kunnen leiden tot productiviteitsverbetering, innovatie, kosten reductie, goed werkgeverschap enz. Dit is ook zeker mogelijk maar dan zal er ook aandacht besteed moeten worden aan het bijbehorende gedrag en verwachtingen.

Het zou goed zijn om als organisatie of afdeling gedragsregels af te spreken wat je van elkaar verwacht als jij of een collega op vakantie zijn. Het non-stop blijven werken, zal op de langere termijn niet tot een productiviteitsverbetering leiden, maar eerder tot het tegenovergestelde! Naast gezamenlijk afspraken vraagt het ook een eigen verantwoordelijkheid. Iedereen moet voor zichzelf bepalen op welke wijze hij maximale waarde kan toevoegen. En door continu op je tenen te lopen, zorgt er op de langere termijn niet voor dat je optimaal presteert.

Even afstand nemen, echt vakantie vieren, kan ervoor zorgen dat er allerlei frisse en creatieve inzichten ontstaan die net datgene toevoegen waar iedereen op zat te wachten! De boog kan niet altijd gespannen zijn.

Diane Dros van DaaD Consultancy adviseert en begeleidt organisaties bij verandertrajecten op het gebied van andere manieren van samenwerken en communiceren.

Tags: flexibel werken, werk privé balans, lifehacking, vakantie, ontspanning

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel

Bent u slimmer dan uw baas? Bent u slimmer dan uw baas?

Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen

Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur? Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur?

Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar

Speciale werkplekken voor oudere werknemers Speciale werkplekken voor oudere werknemers

Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...