"Meer dan 3184 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Overtuig je baas in vijf stappen van Het Nieuwe Werken

Overtuig je baas in vijf stappen van Het Nieuwe Werken


Wil je echt slim gaan werken en jouw productiviteit flink verhogen? Zorg dan dat je niet meer wordt gestoord door nutteloze zaken op kantoor en vermijd langdradige en saaie vergaderingen.

De recente ontwikkelingen op het gebied van informatietechnologie heeft vele voordelen. Je hoeft bijvoorbeeld niet meer naar kantoor om je werk goed te kunnen doen. Maar hoe bereik je nu dat je baas toestemming geeft om niet meer iedere dag naar kantoor te komen?

Timothy Ferriss heeft hiervoor een handig stappenplan gegeven in zijn boek Een werkweek van vier uur. Het kan wellicht wat onorthodox overkomen, maar het gaat om het uiteindelijke doel: slimmer en efficiënter werken voor jezelf en voor je werkgever.

Stap 1:Laat je werkgever investeren in je kennis, kunde en in de faciliteiten
Vraag het bedrijf in je investeren, bijvoorbeeld door een opleiding te financiëren die voor jou en het bedrijf flinke voordelen oplevert. Het voordeel voor jou is dat je hiermee voor latere besprekingen een sterkere onderhandelingspositie creëert.Aan de andere kant heeft de werkgever een gemotiveerde werknemer met meer kennis en kunde. Ook investeringen in faciliteiten om onafhankelijk van tijd en plaats te kunnen werken, leveren al snel voordeel op.
Hoewel het in de huidige economische situatie niet gemakkelijk zal zijn om dit met je werkgever te bespreken, zijn deze investeringen op de middellange en lange termijn voor jouw organisatie gemakkelijk terug te verdienen.

Stap 2: Bewijs dat de output bij werken op afstand groter is
Je gaat nu bewijzen dat het thuis werken een stuk productiever is. Neem enkele dagen vrij (meld je niet ziek) om thuis te kunnen werken. Wat! Vrij nemen om te werken? Ja, zie dit als een investering. Als je jouw doel uiteindelijk bereikt hebt, win je deze tijd ruimschoots terug. Zorg dat je op deze dagen dubbel zo veel werk verzet en leg deze geweldige resultaten vast.

Stap 3: Bereken de meetbare bedrijfswinst
Maak een overzicht van wat je hebt bereikt. Laat duidelijk zien dat je meer hebt gedaan en wat hier de verklaring voor is. Je wordt bijvoorbeeld minder gestoord door collega's of je bent een avondmens en hebt nu optimaal gebruik kunnen maken van jouw productieve uren. In dit overzicht moet heel duidelijk naar voren komen wat de voordelen zijn voor het bedrijf.

Stap 4: Stel een herroepbare proefperiode voor
Nu is het moment daar om je baas op de hoogte te gaan brengen van de resultaten die je hebt geboekt. Maak een afspraak en vertel dat je de vrije dagen die je eerder hebt opgenomen hebt besteed aan een klein onderzoek. (Doordat je vrije dagen hebt opgenomen laat je nu direct zien dat je er echt in gelooft).
Laat je overzicht zien met de geweldige resultaten die je hebt geboekt. Vraag een reactie en of hij het redelijk vindt om aan dit onderzoek een korte proefperiode te plakken. Stel voor om bijvoorbeeld de komende twee woensdagen thuis te werken en deze daarna samen te evalueren. Geef duidelijk aan dat het om een proef gaat en dat hij op ieder moment op zijn beslissing kan terugkomen.

Stap 5: Breid het aantal dagen op afstand uit
Als je in de proeftijd van twee weken wederom hebt kunnen aantonen dat je thuis een stuk productiever bent geweest is het moment daar om je dagen dat je niet op kantoor zult zijn verder uit te breiden. Vertel je baas dat het thuis werken je heel goed bevalt en dat je veel meer plezier in je werk hebt gekregen. Stel voor dat je als proef nu 3 dagen per week thuis wil werken en dat hij het nog steeds op ieder moment terug kan draaien. Herhaal deze stap en blijf samen evalueren. Breid zo de dagen uit zodat je uiteindelijk helemaal thuis kunt werken en alleen op kantoor zult zijn wanneer dat echt nodig is.

Jochem Kin, Modern Time-Management, www.SlimWerken.COM

Tags: het nieuwe werken, efficiënter werken, lifehacking, kostenreductie, voordelen, een werkweek van vier uur

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel

Bent u slimmer dan uw baas? Bent u slimmer dan uw baas?

Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen

Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur? Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur?

Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar

Speciale werkplekken voor oudere werknemers Speciale werkplekken voor oudere werknemers

Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...