"Meer dan 3184 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Tien tips voor telewerkers

Tien tips voor telewerkers


Tien tips voor telewerkers samengesteld door VCC Oost samenstelde. Hoe kun je je werk het best indelen en de contacten met je collega's regelen.

1.Informeer iedereen in je team over waar je bent. Beter nog: wees voorspelbaar. Als je elke woensdag gaat telewerken, laat dit aan je collega's weten. Zet het in je publieke agenda.

2. Beantwoord verder je telefoon en e-mail snel. Je bent misschien diep in gedachten of bezig met schrijven en je let niet voortdurend op binnenkomende berichten. Toch is het verstandig, vooral in de beginfase, om snel te reageren. Hiermee zul je het vertrouwen van je collega's winnen.

3. Zorg verder dat je contactgegevens bij je collega's bekend zijn.

4. Verzin geen smoezen of verontschuldigingen voor het feit dat je aan het telewerken bent. Telewerken is een manier van werken en heeft zijn voordelen, punt uit.

5. Geef je leidinggevende inzicht in het werk dat je verricht.

6. Plan je dag en zet meer op je takenlijst dan je denkt wat haalbaar is. Je zult verbaasd zijn hoeveel werk je verzet als je gaat telewerken.

7. Maak in telefonische vergaderingen handig gebruik van de mute-functie van je telefoon. Hiermee zet je de microfoon van het toestel tijdelijk uit en voorkom je dat de overige deelnemers aan de vergadering storende achtergrondgeluiden meekrijgen als je niet aan het woord bent. Dit kan bijvoorbeeld erg handig zijn als je vanuit een rijdende auto telefoneert.

8. Begin je dag als elke andere. Dus als je normaal gesproken om 8 uur aan je werk begint, doe dat dan ook als je gaat telewerken.

9. Voorkom dat je op de plek van waaruit je aan het telewerken bent veel last hebt van interrupties die niets met je werk te maken hebben. Jonge kinderen om je heen en rustig telewerken gaan meestal niet samen.

10 Tot slot: geniet van de voordelen van de plek waaruit je aan het telewerken bent. Ga lunchen met je huisgenoten of een vriend. Aai je hond of kat. Knuffel je kinderen als ze na schooltijd thuis komen. Neem af en toe een korte pauze waarin je even naar buiten loopt of geniet van je kopje koffie/thee in de zonnestralen. Maar niet te lang anders ben je niet meer aan het telewerken.

Bron: http://www.verkeersnet.nl/

Tags: efficiënter werken, telewerken, tips

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel

Bent u slimmer dan uw baas? Bent u slimmer dan uw baas?

Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen

Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur? Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur?

Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar

Speciale werkplekken voor oudere werknemers Speciale werkplekken voor oudere werknemers

Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...