"Meer dan 3181 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


MKB Krachtcentrale nieuwe tijden, slimme oplossingen - 12 november 2009

MKB Krachtcentrale nieuwe tijden, slimme oplossingen - 12 november 2009


Het innovatienetwerk Syntens organiseert op 12 november in het voormalig zendstation Radio Kootwijk het grote landelijke evenement MKB Krachtcentrale voor mkb-ondernemers en hun medewerkers.
Sprekers als prof. dr. Paul de Blot en Leen Zevenbergen gaan in op spiritueel leiderschap en creatief ondernemerschap. Er vindt een inspiratiemarkt plaats met veertig organisaties, waar deelnemers kunnen experimenteren met en proeven van het ‘slimmer werken'. De deuren van Radio Kootwijk gaan om 9.00 uur open.


Slimmer werken staat ondermeer voor verandering van werk- en taakverdeling, andere manieren van managen, een veiligere werkomgeving, flexibilisering van werktijden en open communicatie. MKB-bedrijven die investeren in slimmer werken, presteren duidelijk beter dan ondernemers die dit niet doen. Dit is de belangrijkste uitkomst van een onderzoek dat EIM onlangs in opdracht van het Innovatieplatform heeft uitgevoerd.
Bedrijven die veranderen en vernieuwen met hulp van hun medewerkers realiseren 12% extra productiviteitsgroei. Resultaten van het programma 'Versterking Arbeidsveiligheid' van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid geven ook nog eens aan dat er 10% minder arbeidsongevallen (arbeidsuitval) zijn door bewuster gedrag van medewerkers.


Werk moet leuk zijn
Om 14.30 uur vertelt prof. dr. Paul de Blot, hoogleraar business spiritualiteit aan Neyenrode de aanwezigen over spiritueel leiderschap. Creatiever ondernemerschap is het onderwerp dat Leen Zevenbergen, bedrijfseconoom en oud-directeur van bedrijven als Roccade en Origin, om 10.30 uur verder uitdiept. Hij maakte naam als ‘mensenmanager'. Werk moet leuk zijn, beweert Zevenbergen stellig.
Joyce Meuzelaar gaat om 13.00 uur in op authenticiteit. Meuzelaar is jaren bestuurslid geweest van het Social Venture Network Europe en mede- initiatiefneemster van de oprichting van SVN in Azië.
Tussen de presentaties door kan de inspiratiemarkt worden bezocht waar tal van professionals de deelnemers laten kennismaken met nieuwe instrumenten, projecten, visies en thema's.


Vrijkaarten!
De kosten bedragen 50 euro per ondernemer en de medewerker mag kosteloos mee. Zo stimuleert Syntens ondernemers de innovatieplannen met zijn medewerkers op te pakken. Voor 25 relaties van deOndernemer.nl liggen twee vrijkaarten klaar.
Wilt u twee kaarten ontvangen? U kunt ze alleen verkrijgen door telefonisch contact op te nemen met Josien Schonhoven van Syntens (088 - 444 0 167) en aan te geven dat u twee vrijkaarten via deOndernemer.nl wilt ontvangen. Meer informatie over dit congres vindt u op www.syntens.nl/mkbkrachtcentrale.

Direct inschrijven? Klik dan hier.Voor meer informatie kunt u bellen methet secretariaat van Syntens, bereikbaar op 088 - 444 0 167.

De MKB Krachtcentrale wordt mede mogelijk gemaakt doorhet Ministerie van Economische Zaken, het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (directie Gezond en Veilig Werken), het Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie (NCSI) en deOndernemer.nl.

Tags: efficiënter werken, mkb, overheidsmaatregelen, mkb krachtcentrale

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Bent u slimmer dan uw baas? Bent u slimmer dan uw baas?

Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen

Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur? Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur?

Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar

Speciale werkplekken voor oudere werknemers Speciale werkplekken voor oudere werknemers

Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds

Zakelijke reiziger kiest steeds vaker voor trein Zakelijke reiziger kiest steeds vaker voor trein

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...