"Meer dan 3184 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Genomineerden Erasmus Innovatie Award 2010/2011 bekend

Genomineerden Erasmus Innovatie Award 2010/2011 bekend


De genomineerde organisaties voor de Erasmus Innovatie Award 2010/11 zijn bekend. Op basis van de jaarlijkse Erasmus Concurrentie en Innovatie Monitor,  die onder 10.000 Nederlandse ondernemingen wordt uitgevoerd, zijn drie organisaties genomineerd. Deze organisaties zijn stuk voor stuk voorlopers op het gebied van innovatie, vernieuwing, ondernemerschap en bedrijfsresultaten.  De genomineerde organisaties voor de Erasmus Innovatie Award zijn:
  1. Strukton Civiel uit Maarssen Strukton Civiel is actief in de bouw van publieke infrastructuur zoals bruggen en wegen.
  2. Fugro uit Leidschendam. Fugro verzamelt, verwerkt en interpreteert wereldwijd gegevens over het aardoppervlak en de zeebodem.
  3. Waste Treatment Technologies uit Almelo. Waste Treatment Technologies is een advies- en opwerpbureau gespecialiseerd in afvalverwerking.
Juist onder de huidige economische omstandigheden is voldoende aandacht voor innovatie en vernieuwing van bedrijfsactiviteiten van belang. Uit de Erasmus Concurrentie en Innovatie Monitor 2010/11 blijkt dan ook dat bedrijven die constant investeren in vernieuwing en een voortrekkersrol spelen in innovatie beter presteren. Het innovatieve karakter van deze bedrijven en het vermogen om flexibel te reageren op omgevingsveranderingen, stelt hen in staat om bijtijds de strategie bij te sturen en sterker uit de crisis te komen. "De genomineerde organisaties zijn een goed voorbeeld dat het nieuwe werken ruimte creëert voor succesvolle innovatie op de lange termijn", aldus de onderzoekers Prof.Dr. Justin Jansen, Prof.Dr. Henk Volberda en Dr. Michiel Tempelaar van Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM).

Het onderzoeksteam peilt ieder jaar de innovatiekracht van de Nederlandse economie en achterhaalt de succes- en faalfactoren van innovatie in uiteenlopende sectoren.
De jury, bestaande uit de heer Dr. Alexander Rinnooy Kan, voorzitter van de Sociaal Economische Raad, de heer Mr. Bernard Wientjes, voorzitter VNO-NCW en de heer Drs. Chris Buijink, secretaris-generaal van het Ministerie van Economische Zaken zal de winnaar bepalen. Deze wordt op woensdag 9 maart 2011 bekendgemaakt tijdens het event genaamd "Sociale innovatie: nu nog beter!" dat door RSM en INSCOPE - Research for Innovation en het Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie samen georganiseerd wordt bij RSM.

Tags: innovatie, verkiezingen, award, erasmus

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel

Bent u slimmer dan uw baas? Bent u slimmer dan uw baas?

Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen

Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur? Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur?

Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar

Speciale werkplekken voor oudere werknemers Speciale werkplekken voor oudere werknemers

Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...