"Meer dan 3184 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


[R]evolutionaire NL Conference gaat voor 'het nieuwe congresseren' - 9 januari 2010

[R]evolutionaire NL Conference gaat voor 'het nieuwe congresseren' - 9 januari 2010


Ruim 200 meeting- en eventprofessionals treffen elkaar op 9 maart in Amsterdam RAI Elicium. MPI organiseert dan de jaarlijkse NL Conference, het congres voor congresorganisatoren, toegankelijk voor zowel MPI-leden als niet-leden.


[R]evolutie is het thema van deze editie: Hoe gaat onze branche om met verandering? Wat is bijvoorbeeld de invloed van internet en social media op evenementen? Hoe ontwikkelen congressen zich in relatie tot andere communicatievormen? Maar ook een blik in de geschiedenis: hoe zagen congressen er uit in de middeleeuwen?


Het nieuwe congresseren
Na het nieuwe rijden en het nieuwe werken, kunnen we sinds de crisis zeker wel stellen dat er ook zoiets aan het ontstaan is als het nieuwe congresseren en vergaderen. Over wat dat precies in gaat houden zal in 2010 meer duidelijk worden. Zeker is wel dat de Nederlandse afdeling van MPI (Meeting Professionals International) weer de toon zal zetten tijdens haar jaarlijkse congres.

Twee jaar geleden vormde het toen net opkomende begrip ‘co-creatie' de kern van zowel de voorbereiding als uitvoering en inhoud van het congres in het WorldForum in Den Haag. In 2009 stond de deelnemer centraal in een gewaagd congresprogramma in de Van Nelle Ontwerpfabriek.

De editie in 2010 zal zeker zorgen voor verrassing en vernieuwing en veel inspiratie en ideeën brengen voor de congres- en vergaderorganisator.

Jong en ambitieus
De NL Conference wordt georganiseerd door een gedreven viertal jonge professionals: Xander Kranenburg (Live Solutions), Eveline Koeman (MCI), Stephen van Es (Rotterdam Marketing) en Erik Peekel (Aaaaha! the Actor Factory) In een aantal bijeenkomsten stelden zij het programma samen. Erik Peekel: 'Het enthousiasme spat er vanaf. Het kost een hoop tijd, dus dan is zo'n leuk team erg mooi mee genomen! We hebben boeiende gesprekken over het vak. Op die manier komen we tot een zorgvuldig samengesteld programma, zonder een vleugje copy-paste.'


De dag is ingedeeld in drie blokken: creatie, communicatie en organisatie. Het thema [R]evolutie geeft aan dat bij elk onderwerp veranderingen en doorbraken centraal staan. De opzet van het programma sluit daar ook op aan. Geen lange verhalen, maar vernieuwende vertelvormen. De maximale duur per spreker is vastgesteld op 20 minuten. Dat zal niet ten koste gaan van de diepgang, de sprekers worden namelijk allemaal zorgvuldig gebrieft door de organisatoren. Op die manier is er een relevante koppeling met de interesse van de deelnemers in de zaal. De sprekers wordt gevraagd om direct tot de kern te komen. De sprekers worden afgewisseld met korte filmpjes, debat-vormen en ook theater.

Content en cases
In de komende weken kunt u op CongresWereld volgen wat de [R]evolutie in gaat houden en kunt u lezen welke sprekers op het podium hun opwachting maken.

Een tipje van de sluier kunnen we alvast oplichten: Tedx-organisator Jim Stolze en lifehacker en 'connector van mensen, informatie en ideeën' Martijn Aslander zullen van de partij zijn en de Klimaatconferentie in Kopenhagen zal als MVO-congres-case behandeld worden.

Aanmelden
Ben je geïnteresseerd in de NL Conference 2010 of wil je je aanmelden? Kijk dan op http://www.nlconference.nl/ voor alle details.
Je hoeft geen lid van MPI te zijn voor deelname (al scheelt dit iets in de kosten), maar als je vóór 15 februari inschrijft ontvang je in ieder geval een vroegboekkorting!


Je kan de ontwikkelingen rond de Nl Conference ook volgen op Twitter: http://twitter.com/nlconference/


Bron: Congreswereld.nl


Tags: cloud computing, social media, congres

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel

Bent u slimmer dan uw baas? Bent u slimmer dan uw baas?

Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen

Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur? Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur?

Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar

Speciale werkplekken voor oudere werknemers Speciale werkplekken voor oudere werknemers

Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...