"Meer dan 3184 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


leren van de toekomst

leren van de toekomst


Zou het niet mooi zijn wanneer je zou kunnen leren van de toekomst in plaats dat je alleen maar kunt leren van het verleden. Wanneer we alleen maar leren van het verleden blijven we variaties bedenken gebaseerd op het verleden. Er zal dus niets veranderen. En juist nu moeten we zien los te komen van het verleden. Onze huidige samenleving sloopt de planeet, sloopt ons allemaal.

De huidige manier van leiderschap en bestuur begint af te brokkelen zoals eind jaren tachtig 'het ijzeren gordijn' is afgebrokkeld. De vraag is dan: maar hoe gaan we het dan wel doen. Het antwoord is niet te vinden in het verleden! Het antwoord ligt in de toekomst! We zullen de dingen radicaal anders moeten doen willen we als mensheid overleven.

Het wordt dus steeds belangrijker om te 'zien' wat er nu aan de hand is, en te zien welke onderstromen aan het veranderen zijn. Bijvoorbeeld dat mensen een sterke behoefte hebben om meer authentiek te zijn. Welke gevolgen heeft dat voor de economie, de samenleving, de organisaties, de producten en natuurlijk voor jou.

Maar voordat we zover zijn, zullen we eerst iets moeten leren: niet meer bang zijn. Niet meer bang zijn voor onze toekomst, bestaande ideeën durven loslaten, openstaan voor nieuwe gedachten, kwetsbaar durven opstellen, niet meer bang zijn voor je positie, je status, je inkomen. Maar juist durven vertrouwen in je eigen kracht.

Juist door los te laten ontstaan er weer nieuwe mogelijkheden. Hou niet vast aan materie maar geloof in de toekomst. Materie heeft te maken met zorgen en het verleden. Kijk ook naar je andere ik, de 'ik' die gaat voor de toekomst. Die 'toekomst-ik' heeft iedereen.

En zolang je geen ruimte geeft aan die andere ik zul je nooit kunnen leren van de toekomst. En zolang jij niet kunt leren van de toekomst, zal onze samenleving instorten. Mijn advies: laat los en kijk eens wat er allemaal op je af komt.

Bron: Dekrachtvanmensen.com

4 januari 2010 door Roland Hameeteman

Tags: lifehacking, vertrouwen, gedrag

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel

Bent u slimmer dan uw baas? Bent u slimmer dan uw baas?

Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen

Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur? Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur?

Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar

Speciale werkplekken voor oudere werknemers Speciale werkplekken voor oudere werknemers

Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...