"Meer dan 3184 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Dag van Ambtenaar 2.0

Dag van Ambtenaar 2.0


Op 24 februari aanstaande vindt in Amersfoort de eerste Dag van de Ambtenaar 2.0 plaats. Het wordt een dag voor het netwerk Ambtenaar 2.0 en voor alle ambtenaren. Wil je erbij zijn? Meld je dan snel aan via deze site. Dat is de enige plek waar je je aan kunt melden!

De afgelopen weken hebben we weer de kracht van het netwerk mogen beleven. We hebben gevraagd om jullie hulp bij de organisatie van deze dag en dat heeft tot veel positieve reacties geleid. We mogen hier met z'n allen bijzonder trots op zijn. Uit de vele aanbiedingen hebben we een fantastisch programma met workshops en presentaties samengesteld. Helaas moesten we ook enkele aanbieders teleurstellen. Handen om de dag in goede banen te leiden zijn er ook. En wat heel bijzonder is, het budget is 0,-. Dat betekent dus wel dat we hier met grote trots onze sponsors gaan noemen.

Wat gaat er zoal gebeuren?


De symboliek van het netwerk trekken we door op de Dag van de Ambtenaar 2.0. Zo is er een gevarieerd aanbod van onderwerpen voor ambtenaren die op deze dag voor het eerst kennismaken met Ambtenaar 2.0 en web 2.0.

Voor Spoor 1 is de leidraad het eerste boek van Ambtenaar 2.0.
De gevorderde Ambtenaar 2.0 kan volop kiezen uit workshops van Spoor 2 (boek: Ambtenaar 2.0 beta). Uiteraard hebben we ook echte diehards bij Ambtenaar 2.0. Mensen die veel kennis hebben van digitale mogelijkheden. Omdat dat vaak discussies zijn die de gemiddelde digitale kennis van ambtenaren te boven gaat, is hiervoor Perron 0 ingericht.

Wil je meer weten over internettoepassingen, over hoe je slimmer kunt werken of duizelt het je van alle nieuwigheid dan kun je terecht bij SpoorBijster. Je krijgt dan een persoonlijke buddy toegewezen die al jouw vragen kan beantwoorden.

Verkiezing Overheidsorganisatie 2.0 van het Jaar


Aan het eind van de middag, vóór de borrel, zal ook de verkiezing van de Overheidsorganisatie 2.0 van het Jaar plaatsvinden. Welke gemeente, provincie, dienst, waterschap of ministerie is nu het meest actief bezig met 2.0, naar buiten toe en in de organisatie? Iedereen kan zijn of haar organisatie voordragen en goede voorbeelden en argumenten aandragen. Meer informatie volgt komende maandag 1 februari!

Alles beta


We hebben deze dag voorbereid in een wiki. Daarin werden de workshops aangeboden en regelden we de logistiek van de dag. Een mooi staaltje co-creatie! Een kenmerk van web 2.0 is dat alles beta is, het hoeft niet af te zijn. Deze wiki is nu dus de informatiesite voor de dag geworden. Het is geen gelikte site, maar wel functioneel. Zo hebben we geen dubbel werk hoeven te doen.

Sponsors


Tadaa! Daar komen ze dan. Deze dag wordt gesponsord door:

En natuurlijk door alle vrijwilligers die voor, tijdens en na de Dag hun steentje bijdragen!
Het wordt een leuke inspirerende dag. Dus schrijf je snel in.
Marie Louise Borsje en Monique Roosen

Bron: Ambtenaar 2.0, 28 januari 2010

Klik hier voor het volledige artikel

Tags: ambtenaar 2.0, overheid 2.0

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel

Bent u slimmer dan uw baas? Bent u slimmer dan uw baas?

Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen

Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur? Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur?

Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar

Speciale werkplekken voor oudere werknemers Speciale werkplekken voor oudere werknemers

Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...