"Meer dan 3184 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Workshop: Een Nieuwe Kijk op Het Nieuwe Werken

Workshop: Een Nieuwe Kijk op Het Nieuwe Werken


In mei organiseren Moneypenny Consulting en Holscher & Wijlacker voor de eerste keer een workshop waarin we organisatie opstellingen gebruiken om op een andere manier te kijken naar flexibilisering van arbeidsarrangementen.

22 juni 2010
16.00 19.00 uur
Anna Haen, Abcoude
€ 195,-

Niet meer al uw medewerkers naar hun werk op kantoor om 9.00 uur ‘s ochtends, maar aan het werk op tijd en plaats die het best aansluit bij hun taken, uw organisatie en hun leven. Kortom 'Het Nieuwe Werken', een hot topic voor HR managers in veel grote én kleinere organisaties.

Maar ook een worsteling voor velen. Want hoe krijgt u Het Nieuwe Werken nu echt op de agenda in uw organisatie? Hoe gaat u om met alle beren die lijnmanagers, ICT en Facilitaire Zaken op de weg zien? En hoe zorgt u ervoor dat medewerkers én managers de positieve kanten van al deze ontwikkelingen omarmen en aan de slag willen met deze verandering?

Tijdens Een Nieuwe Kijk op Het Nieuwe Werken krijgt u nieuwe inzichten op bovenstaande vragen. Niet in een traditionele workshop vorm met kennisoverdracht, maar met behulp van een zogenaamde organisatie opstelling, een snelle en intense manier om inzicht te krijgen in de dynamiek van een organisatie. Het idee is dat u een vraag of een keuze die u persoonlijk bezig houdt rondom bovenstaand thema meeneemt naar deze middag. Wij kunnen tijdens de sessie 2 à 3 vragen 'opstellen'. Maar ook al wordt uw eigen vraag niet behandeld, leert de ervaring dat u vaak inzichten krijgt door in opstellingen van anderen als representant te staan. De sessie is kleinschalig (max. 10 deelnemers) en heel (inter)actief. En het geeft u de mogelijkheid om te ervaren of en hoe een organisatie opstelling kan helpen bij implementatie van Het Nieuwe Werken in uw organisatie.

Programma
15.30 - 16.00 Ontvangst
16.00 - 16.10 Opening & kennismaking
16.10 - 16.30 Het Nieuwe Werken in de praktijk
Moneypenny
Wat is het?
Waarom is het relevant?
Wat zijn de randvoorwaarden voor succes?
16.30 - 18.15 Opstellen van vragen van deelnemers
Holscher & Wijlacker
18.15 - 18.30 Laatste vragen & afsluiting
18.30 - 19.00 Borrel

Inschrijven
Stuur een email aan secretariaat@moneypenny.nl als u zich wilt inschrijven en vermeld daarbij uw naam en adres en met hoeveel personen u wilt deelnemen aan deze workshop. U ontvangt na inschrijving een bevestiging met routebeschrijving en de factuur. Tevens sturen wij u een week van tevoren informatie over Het Nieuwe Werken en organisatie opstellingen ter voorbereiding van de workshop.

Organisatoren
Moneypenny Consulting is onderdeel van Moneypenny. Op basis van Moneypenny's 10 jaar praktijk ervaring met Het Nieuwe Werken bij meer dan 400 klanten adviseert Moneypenny Consulting bedrijven en organisaties over succesvolle implementatie van flexibele arbeidsconcepten.

Jeanine Holscher & Hilde Wijlacker zijn organisatieopstellers. Door hun jarenlange managementervaring in het bedrijfsleven kennen en begrijpen zij de issues die bij managers en organisaties spelen en combineren dit met hun kennis en ervaring op het vlak van organisatieopstellingen. Met behulp van deze methodiek worden patronen en processen in een organisatie ruimtelijk en visueel inzichtelijk gemaakt waardoor nieuwe inzichten ontstaan.

Meer weten?
Stuur een e-mail naar Susan Smulders, manager Moneypenny Consulting of bel 020 42 60 760.

Tags: efficiënter werken, arbeidsomstandigheden, flexibilisering

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel

Bent u slimmer dan uw baas? Bent u slimmer dan uw baas?

Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen

Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur? Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur?

Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar

Speciale werkplekken voor oudere werknemers Speciale werkplekken voor oudere werknemers

Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...