"Meer dan 3184 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Cisco: zestig procent werknemers heeft kantoor niet langer nodig om productief te kunnen zijn

Cisco: zestig procent werknemers heeft kantoor niet langer nodig om productief te kunnen zijn


Overal kunnen werken belangrijker dan hoog salaris

Amsterdam, 19 oktober 2010 Uit een onderzoek van Cisco onder werknemers en IT-managers blijkt dat drie van de vijf werknemers het kantoor niet langer nodig heeft om productief te zijn. Het is zelfs zo dat werknemers een baan waarbij ze de flexibiliteit hebben om op verschillende plekken te werken maar minder verdienen, prefereren boven banen waarbij ze meer verdienen maar minder flexibiliteit hebben.

Michel Schaalje, technisch directeur van Cisco Nederland: 'Het Cisco Connected World Report geeft meer inzicht in de toekomst van de werkplek. Er komt duidelijk uit het onderzoek naar voren dat de wens van medewerkers om mobieler en flexibeler te worden in hun werk- en levensstijl, overal ter wereld heel sterk is.

Het is ook duidelijk dat organisaties een IT-infrastructuur moeten omarmen die overal toegankelijk is, om zo concurrentievoordelen te behalen en de tevredenheid van werknemers te verschaft door een Borderless Network-architectuurverhogen. Werknemer willen het liefst altijd en overal productief zijn met elk mogelijk apparaat. Dit biedt volop kansen om de flexibiliteit,, verder te omarmen.'

Voornaamste onderzoeksresultaten


Het verlangen naar mobiliteit en flexibiliteit is heel sterk
Twee van de drie onderzochte werknemers (66 procent) verwacht dat IT hen in staat stelt met elk apparaat, persoonlijk eigendom of van het bedrijf, toegang te krijgen tot bedrijfsnetwerken en informatie, op elk gewenst moment en op elke plek. In de toekomst verwachten werknemers dat het aantal apparaten waarmee ze verbinding kunnen maken met het netwerk, zich verder zal uitbreiden naar minder traditionele apparaten om op te werken, zoals televisies en navigatiesystemen.

Werknemers vinden flexibiliteit om overal te kunnen werken zo belangrijk dat het invloed heeft op hun bedrijfsloyaliteit (13 procent), de keuze van een baan (12 procent), en hun moraal (9 procent) Ter illustratie: twee van de drie medewerkers wereldwijd (66 procent) geeft aan dat ze een baan met minder salaris, maar met meer flexibiliteit in het gebruik van apparaten, toegang tot sociale media, en mobiliteit prefereren boven een beter betaalde baan zonder deze flexibiliteit.

Kunnen bedrijven tegemoet komen aan de wensen van werknemers?

Bijna de helft van de IT-respondenten (45 procent) is van mening dat ze er wat betreft beleid en technologie niet op voorbereid zijn meer mobiele werknemers binnen hun bedrijf te ondersteunen. Beveiliging is daarbij het grootste aandachtspunt.

Gedrag van werknemers laat zien dat bedrijfsbeleid en kennisverhoging net zo belangrijk zijn als technologie, als het gaat om beveiliging

Ongeveer één op de vijf (19 procent) werknemers wereldwijd heeft gezien dat ze vreemden zagen kijken naar hun computerschermen in openbare gelegenheden, terwijl nog eens 19 procent toegaf dat ze er nooit aan denken hun omgeving te controleren.

Bijna één op de vijf (17 procent) werknemers heeft zijn bedrijfsapparatuur wel eens onbeheerd in het openbaar laten staan.

Naarmate werknemers flexibeler gaan werken, neemt het risico op gegevensverlies toe. Een op de vier IT-respondenten (26 procent) gaf aan dat het bij een kwart van de nieuwe apparaten die werd uitgegeven aan werknemers in de afgelopen twaalf maanden ging om verloren of gestolen apparatuur.

Over het onderzoek

Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van Cisco door Insight Express, een Amerikaans onderzoeksbureau. Er namen 2600 werknemers en IT-managers uit dertien landen aan deel. Landen die deelnamen aan het onderzoek waren de Verenigde Staten, Mexico, Brazilië, Het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Italië, Rusland, India, China, Japan en Australië.

Tags: lifehacking, flexibele werkplek, arbeidsvoorwaarden, cisco

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel

Bent u slimmer dan uw baas? Bent u slimmer dan uw baas?

Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen

Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur? Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur?

Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar

Speciale werkplekken voor oudere werknemers Speciale werkplekken voor oudere werknemers

Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...