"Meer dan 3184 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Soepeler werken maakt Nederlander blij

Soepeler werken maakt Nederlander blij


DEN HAAG - Flexibel werken leidt tot minder stress, minder files, meer betaald werk en minder beroep op kinderopvang. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van de ministeries van OCW (Onderwijs) en van VWS (Volksgezondheid).

De resultaten werden vandaag bekendgemaakt bij de start van de Week van het nieuwe werken, die de afsluiting is van een campagne op initiatief van de stichting Natuur en Milieu. In de Week van het nieuwe werken worden werkgevers en werknemers opgeroepen om meer te experimenten met werk dat minder gebonden is aan tijdstip, plaats en duur.

In het onderzoek geeft 85 procent van de Nederlanders aan positief te staan tegenover flexibel werken. Vooral in de gezondheidszorg en de zakelijke dienstverlening wordt al flexibel gewerkt.

Het kabinet wil mensen in staat stellen een goede balans te vinden tussen betaald werk, zorgtaken, vrijwilligerswerk, scholing en vrije tijd. Als mensen beter in staat zijn dit goed te combineren zijn ze geneigd om meer betaald werk te gaan verrichten.

Ruim een derde van de Nederlanders geeft aan flexibel te werken. Van hen varieert driekwart de begin- en eindtijden van het werk. Mannen werken ongeveer even vaak flexibel als vrouwen. De belangrijkste redenen om dat te doen zijn de zorg voor kinderen of andere familieleden en beperking van de reistijd.

Bij 90 procent van de mensen die niet flexibel werken, is dat niet toegestaan. Als het wel zou mogen, zou 60 procent van hen vermoedelijk of zelfs zeker flexibel gaan werken. Voor meer dan de helft van de werkende Nederlanders is flexibel werken dan ook een belangrijke of doorslaggevende voorwaarde bij het zoeken naar een nieuwe baan.

In het onderzoek ondervroeg TNS NIPO vorige maand 795 Nederlanders van 18 tot 65 jaar. (ANP/BVDL)

Bron: AD.nl, 8 november 2010

Tags: flexibel werken, lifehacking, kostenreductie, files, kinderopvang, stressbeleving

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel

Bent u slimmer dan uw baas? Bent u slimmer dan uw baas?

Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen

Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur? Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur?

Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar

Speciale werkplekken voor oudere werknemers Speciale werkplekken voor oudere werknemers

Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...