"Meer dan 3184 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Winnaars Telewerkprijzen 2010

Winnaars Telewerkprijzen 2010


Carlson Wagonlit Travel en Swung House Haaglanden zijn de winnaars van de TelewerkJaarprijs en de TelewerkAspectprijs 2010. Tijdens het Jaarcongres van het TelewerkForum reikte Niek-Jan van Kesteren, directeur van het VNO-NCW, de prijzen uit aan de winnende organisaties.


Winnaars Jaarcongres TelewerkForum 2010

Winnaars Jaarcongres TelewerkForum 2010

TelewerkJaarprijs 2010
Het TelewerkForum reikt de prijzen al sinds 1999 uit. De TelewerkJaarprijs wordt toegekend aan een in Nederland gevestigde organisatie die Het Nieuwe Werken op een voorbeeldige wijze in de bedrijfsvoering heeft ingevoerd. Naast Carlson Wagonlit Travel (CWT) waren IBM en GGZ Noord-Holland voor deze prijs genomineerd.

Volgens de jury is het thuiswerkproject Work@home van CWT te prijzen voor het initiatief om de mobiliteit terug te dringen door te gaan telewerken. Wat met name de doorslag gaf voor de uitverkiezing van het reisbureau als winnaar van de TelewerkJaarprijs, was dat TWC het belang (en behoud) van de medewerkers centraal stelt: 'Door de medewerkers de gelegenheid te geven vanuit huis te werken (een dagdeel tot enkele dagen) draagt CWT bij aan het bereiken van een goede work-life balance.'

Klik hier voor het juryrapport.

TelewerkAspectPrijs 2010
De TelewerkAspectPrijs is bestemd voor onderzoeken, artikelen, werkplekconcepten, producten of diensten, die op een deelgebied een waardevolle bijdrage leveren aan de invoering van Het Nieuwe Werken. In deze categorie waren ook O'Neill Europe en Bel Ada genomineerd.

De jury beoordeelde Swung House Haaglandenals 'het professionele alternatief voor wegrestaurants, een echt ondernemershuis.' Swunghouse biedt plaats voor de 'thuiswerker' en ZZP-er zonder kantoor, die toch een professionele werkomgeving zoeken om geconcentreerd te kunnen werken, werken in een community, klanten te ontvangen en te vergaderen.

Bekijk hier het juryrapport. Klik hier voor de presentatie van Swung House Haaglanden.

Meer uitgereikte prijzen tijdens het jaarcongres
Agnes Jongerius, voorzitter van de vakbond FNV, reikte de aanmoedigingsprijs uit aan cateringbedrijf Hutten uit Veghel. Deze prijs is een initiatief van Stichting Natuur en Milieu, initiatiefnemer van de Week van het Nieuwe Werken en organisator van de campagne Het Nieuwe Werken Doe Je Zelf.

Hutten kreeg deze prijs vanwege het enthousiasme waarmee ze HNW willen inzetten en bezig zijn met een project 'sociale innovatie'. Daarnaast vond de jury het belangrijk dat niet alleen het kantoorpersoneel, maar ook de koks en de bediening, door zelfroosteren in aanmerking komen voor HNW.

Het TelewerkForum kende daarnaast een Life Time Achievement Award toe aan Erik Veldhoen, een grondlegger en pionier van Het Nieuwe Werken. In het begin van de jaren negentig stond hij aan de wieg van het tijd- en plaats onafhankelijk werken met de realisatie van het eerste kantoor in Nederland waarin medewerkers hun vaste werkplek verlieten en konden kiezen uit een variatie aan werkplekken. Veldhoen kreeg internationale erkenning met de ontwikkeling en implementatie van het 'Interpolis Concept' een van de eerste grote bedrijven ter wereld die 'tijd en plaats onafhankelijk werken' invoerde.

Lees het laudatio over Erik hier.

Week van Het Nieuwe Werken
Willem de Jager, directeur van het TelewerkForum: 'We zijn als TelewerkForum ontzettend blij met de Week van Het Nieuwe Werken. Deze week heeft veel werkgevers en werknemers aan het denken gezet over de manier waarop ze afspraken maken over werktijden en telewerken. De uitreiking van de TelewerkPrijzen is dan ook een hoogtepunt van deze mooie week, omdat we de mensen en organisaties die als voorbeeld dienen voor anderen in de spotlights kunnen zetten. We hopen dat de winnaars een inspiratiebron zijn voor iedereen die Het Nieuwe Werken wil invoeren.'

Onderzoek
Tijdens het Jaarcongres maakte het Sociaal en Cultureel Planbureau de uitkomsten bekend van een onderzoek naar tijdsbesteding onder volwassenen: 60 procent van de vrouwen en 52 procent van de mannen heeft meerdere malen per maand of per week het gevoel het te druk te hebben. Belangrijke stressveroorzakers zijn bijvoorbeeld tegenvallende reistijd door files en onverwachte klussen, zoals garagebezoek of reparaties. Maar liefst 90 procent van de mensen die niet mogen telewerken of thuis werken, wil daar meer mogelijkheden voor krijgen.


Nieuwe Werken Meter
De Stichting Het Nieuwe Werken Werkt introduceerde tijdens het Jaarcongres daarnaast ook de Nieuwe Werken Meter. Dit is een online meetinstrument waarmee, vanuit het perspectief van de werknemer, de status en voortgang van Het Nieuwe Werken binnen een organisatie bepaald kan worden. Dit gebeurt op basis van vijf pijlers: HR, ICT, Huisvesting, Management en Cultuur & Leiderschap.

Bij het ontwikkelen van de Nieuwe Werken Meter heeft de stichting intensief samengewerkt met experts uit de verschillende deelgebieden. De uitkomst van de meting wordt gepresenteerd in de vorm van een rapport met de belangrijkste bevindingen en aanbevelingen van de experts.

Bron: Telewerkforum, 12 november 2010

Tags: lifehacking, kostenreductie, telewerken, telewerkforum, telewerkprijs

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel

Bent u slimmer dan uw baas? Bent u slimmer dan uw baas?

Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen

Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur? Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur?

Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar

Speciale werkplekken voor oudere werknemers Speciale werkplekken voor oudere werknemers

Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...