"Meer dan 3184 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Het Nieuwe Solliciteren populair

Het Nieuwe Solliciteren populair


Generatie Y houdt echt van Social Media. Behalve Het Nieuwe Werken waar Social Media een grote rol in speelt, bestaat nu ook Het Nieuwe Solliciteren. Dit is een manier van solliciteren waarin je met 160 tekens of minder jezelf online presenteert aan een werkgever.

Jobsvandaag onderzocht 20.000 sollicitaties van het afgelopen jaar en daaruit blijkt dat de gemiddelde online sollicitatie uit vier regels bestaat. Zelfs 37 procent van de sollicitaties bestaat uit 160 tekens of minder, ongeveer de lengte van een ‘Tweet’. Sommige sollicitanten (27 procent) overtuigen een werkgever in vier regels en slechts 36 procent schrijft een langere motivatie van zes regels.

Kort en krachtig solliciteren
Hoewel het korte solliciteren op het eerste gezicht lijkt op luiheid van de sollicitanten, is het volgens Kris Dries van Jobsvandaag juist iets goeds. "Een korte sollicitatie lijkt van mindere kwaliteit, maar niets is minder waar. Sollicitanten worden gedwongen om zichzelf kort en krachtig voor te stellen aan de werkgever."

Dat Het Nieuwe Solliciteren een trend is, is wel duidelijk. Het woord ‘twilliciteren’, waarbij je in maximaal 140 tekens solliciteert via Twitter, is al een bekend fenomeen. Net als de term ‘socialiteren’, dat staat voor solliciteren via Social Media.

Tags: onderzoek, social media, twitter

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
2 reacties


Eens! Als specialist in het leren solliciteren herkennen wij dat het juist nu van groot belang is dat sollicitanten zichzelf kort en krachtig kunnen voorstellen aan toekomstige werkgevers. Dan is 140 tekens een prima tool om je te bekwamen in het "socialiteren".
Gisella Wessels: Specialist in werving en selectie van IT&Online professionals en specialist in het leren solliciteren
LinkedIn profiel van Gisella Wessels


Een trigger van 140 tekens is niet echt een sollicitatie, maar kan prima werken om jezelf kort te profileren. Daarna zal wel gewoon om een CV gevraagd worden en zullen ook de gangbare gesprekken (al dan niet op afstand) gevoerd moeten worden.
Esther van de Geijn: Lead Recruiter at Movares
LinkedIn profiel van Esther van de Geijn


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel Een op vijf werkgevers controleert thuiswerkend personeel

Bent u slimmer dan uw baas? Bent u slimmer dan uw baas?

Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen Werk-privé balans is lastiger voor vrouwen

Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur? Hoe belangrijk is diversiteit in uw bedrijfscultuur?

Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar Driekwart keer zoveel flexibele werknemers in vijftien jaar

Speciale werkplekken voor oudere werknemers Speciale werkplekken voor oudere werknemers

Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds Drie op tien werknemers werkt wel eens 's avonds

Gerelateerde Blogs

Vertrouwen in een virtuele werkomgeving (Deel 1)

hnwblog

Wanneer je met een team mensen samenwerkt aan een gezamenlijk doel moet je elkaar kunnen vertrouwen. En om dat vertrouwen op te bouwen, is tijd nodig en moet je elkaar goed leren kennen. Maar 'vertrouwen', wat is dat? Bedoelen we allemaal hetzelfde a...


Afwijken van het proces: Organisatorische olifantenpaadjes

hnwblog

Olifantenpaadjes zijn er in allerlei soorten en maten: Fysieke olifantenpaadjes (de uitgesleten paadjes in het gras), sociale olifantenpaadjes (gedragspatronen die we niet verwachten of gepland hadden) en olifantenpaadjes in organisaties, waar mensen...


Het Nieuwe Werken eist persoonlijke effectiviteit (I)

hnwblog

Persoonlijke effectiviteit is cruciaal om het Nieuwe Werken te laten slagen, maar wat is dat eigenlijk, persoonlijke effectiviteit? Aangezien de hoeveelheid tijd en energie die een medewerker beschikbaar heeft constant is, zit de crux hem er dus in o...