"Meer dan 3184 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Tijd van experimenteren met social media is voorbij

Tijd van experimenteren met social media is voorbij


Den Haag, - Winkwaves lanceert derde versie van haar sociale intranet Winkwaves Kenniscafé. Deze Nederlandse innovatie combineert de dynamiek van sociale media als Yammer en Facebook met de wensen van managers aan effectiviteit, controle, veiligheid en integreerbaarheid met zakelijke systemen.

Veel organisaties experimenteren met interne sociale media. De meeste experimenten lopen na een succesvolle vliegende start echter dood, omdat de meeste sociale media niet ingebed worden of ronduit botsen met de bestaande structuur, cultuur en managementstijl.

De nieuwe versie van het Winkwaves Kenniscafé is in nauwe samenwerking met bestaande gebruikers geoptimaliseerd voor de dagelijkse praktijken van een organisatie, zowel op het gebied van management, werk als techniek.

Zoals Richard van Loon, verantwoordelijk voor het Winkwaves Kenniscafé bij de Voedsel en Warenautoriteit twitterde toen hij de preview van nieuwe mogelijkheden zag: "@loonmobiel: Kenniscafe van Winkwaves krijgt nieuwe features en aangepaste mogelijkheden. @renejansen en zijn collega's luisteren goed naar hun klanten."

Toegevoegde waarde
Met Google, LinkedIn en Twitter lijkt het ijzeren gordijn tussen organisaties weg geschoven. Je vindt informatie en een goede gesprekspartner sneller buiten de muren van je eigen organisatie dan daarbinnen. Dit is bedreigend voor het voortbestaan van je eigen organisatie. Wat is nog jouw toegevoegde waarde?

Het is tijd voor verandering. Niet van de organisatiestructuur, de processen of de mensen. Maar van de communicatieomgeving waarin mensen in en rond de organisatie met elkaar converseren, waarin kennis en creativiteit tot leven komen, en de eigenheid en overlevingskracht van je organisatie versterkt wordt.

Het nieuwe Winkwaves Kenniscafé combineert een heldere veranderaanpak voor de organisatie, met enterprise social media software die ter vervanging van of als aanvulling op het intranet gebruikt kan worden.


Balans tussen vrijheid en controle
Een organisatie heeft richting en eigenheid nodig. Maar hoe geef je als manager richting aan gesprekken waarin honderden, duizenden of zelfs tienduizenden van je medewerkers meepraten, zonder concessies aan de bottom up energie en kracht van de democratiserende werking van social media te doen?

Het nieuwe Winkwaves Kenniscafé faciliteert constructieve gesprekken doordat je controle hebt over de context van elk gesprek en de mensen die je in het gesprek uitnodigt. En als je dat wilt, kun je rond een specifiek gespreksonderwerp ook klanten of experts van buiten uitnodigen.


Klaar voor zakelijk gebruik
Het nieuwe Winkwaves Kenniscafé is ook aan de achterkant sterk verbeterd. Iets waar gewone gebruikers weinig van zien. Maar de nieuwe versie ondersteunt alle afkortingen waar ICT-afdelingen blij van worden: SSL, VPN, SSO, LDAP, OAuth, OpenID, RSS, SaaS en API's. Om er maar een paar te noemen. Je hoeft dus niet meer achter de rug van ICT om te experimenteren.

Het nieuwe Winkwaves Kenniscafé maakt het nu mogelijk om de dynamiek en energie van sociale media een serieuze plaats in uw organisatie te geven, met warme goedkeuring van uw ICT afdeling.

Het nieuwe Winkwaves Kenniscafé wordt onder andere geïmplementeerd bij Vodafone, Energie:direct, Stedin, Hanzehogeschool, de Voedsel en Warenauthoriteit en het ministerie van Volksgezondheid.

Tags: cloud computing, social media, winkwaves kenniscafé

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Nog te weinig aandacht voor security Nog te weinig aandacht voor security

Meer mensen met soft skills nodig voor automatisering Meer mensen met soft skills nodig voor automatisering

Automation schiet niet op, als je personeel er niet voor opleidt Automation schiet niet op, als je personeel er niet voor opleidt

Meer telewerk en snel internet, ook bij mkb Meer telewerk en snel internet, ook bij mkb

Organisaties zijn digitaal nog niet behendig genoeg voor Het Nieuwe Werken Organisaties zijn digitaal nog niet behendig genoeg voor Het Nieuwe Werken

Onderschat HR de opkomende robotisering? Onderschat HR de opkomende robotisering?

Werkgevers moeten creatiever zijn in zoektocht naar IT-talent Werkgevers moeten creatiever zijn in zoektocht naar IT-talent

Gerelateerde Blogs

Nieuwe werkers, nieuwe skills

hnwblog

Zowel voor het delen van gegevens en informatie als voor communicatie zijn steeds meer handige tools beschikbaar. Met Het Nieuwe Werken en door dergelijke tools verandert niet alleen de praktische invulling van een functie, maar ook de inhoudelijke k...


Waarom de één social media omarmt en de ander het negeert

hnwblog

Waarom omarmt de één een nieuw fenomeen als social media direct, kijkt de ander eerst de kat uit de boom en zet weer een ander de hakken in het zand? Diana Russo en Marnix van der Zalm gebruiken de drijfverentheorie van Graves om het acceptatieproces...


Cloud computing: hoe zit het met de juridische ins en outs?

hnwblog

Het rechtskader van cloud computing is breed en volop in ontwikkeling. Mr. Victor de Pous zet dit in zijn Trendanalyse Outlook ICT Recht 2012 op overzichtelijke wijze uiteen. Belangrijk, cloud computing-diensten ontsluiten immers informatie, wat leid...