"Meer dan 3184 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Werkgevers benutten potentie medewerkers onvoldoende

Werkgevers benutten potentie medewerkers onvoldoende


Nederlandse bedrijven belemmeren de productiviteit van medewerkers doordat ze niet voorzien in de optimale technologie op de werkvloer. Slechts 21 procent van de medewerkers geeft aan tevreden te zijn met de technologie die de organisatie hen biedt.

Dit blijkt uit het rapport ‘Digital Collaboration: delivering innovation, productivity and happiness’ van Deloitte, in opdracht van Google. Het rapport is gebaseerd op een enquête onder 3433 Europese medewerkers, waarvan 380 Nederlandse.

Ontevreden over geboden technologie
57 Procent van de respondenten in Nederland is van mening dat toegang tot betere tools om mee samen te werken, zoals gedeelde documenten, videoconferenties of instant chat, de productiviteit verbetert.

Bovendien is slechts 21 procent van de medewerkers tevreden is met de technologie die de organisatie hen biedt. Maar 6 procent zegt tevreden te zijn met de digitale samenwerkingstools op het werk.

Zelfde tools op werkplek als privé
In een tijdperk waarin mensen in hun privéleven eenvoudig gebruik kunnen maken van diverse samenwerkingstools, zien ze ook de potentie van die tools in hun werkomgeving.

Uit het onderzoek blijkt dat werknemers 17 procent meer tevreden zijn met de cultuur op hun werk als zij toegang hebben tot effectieve digitale samenwerkingstools. Als deze tools voor handen zijn, is het 22 procent waarschijnlijker dat medewerkers geloven dat hun moraal van belang is voor hun werkgever.

Uitzondering, geen regel
Het gebruik van de tweede generatie tools voor samenwerking, zoals social media, videoconferencing en online tools om samen te werken en bestanden te bewerken, zijn echter eerder uitzondering dan regel in Nederland.

Slechts 30 procent van de Nederlandse medewerkers heeft toegang tot video conferencing en 32 procent kan gebruik maken van online tools om samen te werken op het werk.

Privé-tools op het werk
Managers die denken dat het weigeren van samenwerkingstools van derden het gebruik ervan voorkomt, komen bedrogen uit. Van de Nederlandse ondervraagden die het verzoek om deze tools te gebruiken werd geweigerd, gebruikt 35 procent deze toch.

De eigen tools bieden een breder scala aan functionaliteiten dan die van de werkgever doen.

Innovatie wordt belemmerd
Een gebrek aan toegang tot samenwerkingstools heeft ook gevolgen voor innovatie. De resultaten laten een duidelijk verband zien tussen de mogelijkheid voor medewerkers samen te werken en hun innovatiekracht.

Het rapport stelt vast dat 54 procent van de Nederlandse medewerkers het gevoel heeft te werken in een omgeving met lage innovatie- en lage samenwerkingsmogelijkheden.

Nederland voorop in social
Een kwart van de Nederlandse werknemers gebruikt social tools om mee samen te werken op het werk. In het privéleven is dit liefst 77 procent. Vergeleken met de andere Europese landen scoort Nederland hiermee zowel zakelijk als privé het hoogst.

In Frankrijk is de adoptie van social tools met respectievelijk 11 procent op het werk en 54 procent privé het laagst.

Tags: het nieuwe werken, innovatie, social media, samenwerken, productiviteit, hnw, technologie, it, digitalisering, tools, werken20, videoconferentie, instant chat, shared documents

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Gerelateerde Blogs