"Meer dan 3184 artikelen over Het Nieuwe Werken"

Werken 2.0

Nieuws


Woon-werkverkeer wordt steeds duurder

Woon-werkverkeer wordt steeds duurder


De kosten van woon-werkverkeer zijn in de afgelopen vijf jaar bijna verdubbeld. In Nederland besteden werknemers nu gemiddeld 5 procent van hun netto inkomen aan woon-werkverkeer. Vijf jaar geleden was dit nog 3 procent.

Dat blijkt uit onderzoek van Regus, dé wereldwijde aanbieder van flexibele werkplekken onder meer dan 44.000 senior business professionals in meer dan honderd landen waaronder 1350 uit Nederland.

Meer dan één derde (34 procent) van de respondenten wereldwijd besteedt meer dan het gemiddelde van 5% van het netto salaris.Ons land scoort met 5 procent gemiddeld. In een aantal landen, Zuid-Afrika, Brazilië, Frankrijk, India en Mexico, zijn de kosten zelfs gestegen tot 6 procent.

Kosten onacceptabel
Voor een deel van de Nederlanders is het bedrag wat jaarlijks besteed wordt aan het heen en weer pendelen tussen huis en werk niet acceptabel. 25% geeft aan meer dan 5% van het netto salaris aan het woon-werkverkeer te besteden en 15% zelfs meer dan 10%. Werkgevers die toptalenten willen behouden of aantrekken kunnen niet anders dan een oplossing bieden voor het dure woon-werkverkeer.

Flexibel werken 
Jessika van Veen, algemeen directeur bij Regus: ‘’Met de stijgende kosten van het levensonderhoud telt elke cent voor de werknemers. Reiskosten maken een steeds groter deel uit van de jaarlijkse uitgaven, in sommige gevallen is dit onbetaalbaar en schrikt de afstand van huis naar werk, en dus de kosten, potentieel talent af. Flexibel werken biedt de oplossing voor mensen die verder weg van kantoor wonen. Bedrijven die hun waardevolle werknemers willen behouden moeten zo snel mogelijk de kosten van woon-werkverkeer verminderen door hen de keuze te geven dichterbij huis te werken.’’

Tags: efficiënter werken, flexibel werken, hnw, forensen, woon-werk verkeer, slimmer reizen, kosten woon-werkverkeer

Deel dit artikel via Email Deel dit artikel op Twitter Deel dit artikel op Facebook Deel dit artikel op Hyves Deel dit artikel op LinkedIn Deel dit artikel op NuJij.nl
0 reacties


Vertel ons hoe u erover denkt


Plaats een reactie met uw LinkedIn account Klik op de LinkedIn button om een reactie te plaatsen


Gerelateerd Nieuws

Gerelateerde Blogs